DEBATT

Den voldelige islamismen

For jihadister er vold og terror et virkemiddel for å nå målet om et shariastyrt samfunn.

KRITISERT: Dette bildet av IS-terroristen Jihadi John preger forsiden av forfatternes felles bok. Det ble kritisert i artikkelen «Skremselspropaganda fra kunnskapens høyborg» (Dagbladet 11. juni). Foto: Reuters
KRITISERT: Dette bildet av IS-terroristen Jihadi John preger forsiden av forfatternes felles bok. Det ble kritisert i artikkelen «Skremselspropaganda fra kunnskapens høyborg» (Dagbladet 11. juni). Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Anne Birgitta Nilsen har sterke synspunkter vår bok Islamisme - ideologi og trussel. Det ville ikke skadet om hun hadde lest boken først.

I artikkelen «Skremselspropaganda fra kunnskapens høyborg» (Dagbladet 11. juni) kritiserer hun forsiden med bilde av IS-terroristen Jihadi John og skriver at hun primært er opptatt av «forsidens retorikk» og ikke innholdet i boken.

Ikke desto mindre uttaler hun seg skråsikkert om en ganske så viktig side ved innholdet.

Boken har tidligere «fått kritikk for å sette likhetstegn mellom islamisme og voldelig jihadisme», skriver Nilsen anerkjennende, og slår fast at «Likhetstegnet mellom islamisme og voldelig jihadisme» kommer sterkest til uttrykk på bokens forside.

Islamisme - ideologi og terror setter ikke likhetstegn mellom islamisme og voldelig jihadisme. Når Nilsen påstår det, er det simpelthen tale om uredelighet og en grov forvrengning.

Boken er en antologi, og redaktørene har, som vi skriver i forordet, ikke forsøkt å tvinge en enhetlig forståelse av hva islamisme er ned over forfatterne. Men ingen av forfatterne mener det Nilsen påstår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer