Den zlatans skolematen

Hvorfor klarer vi ikke å få politisk flertall i Norge for gratis skolemat?

SVENSKE KJØTTBOLLER: Da den svenske fotballstjerna Zlatan Ibrahimovic gikk på videregående, var det å spise stort sett alt han gjorde på skolen, skriver han i boka «Jeg er Zlatan». Foto: JAN ERIK HENRIKSSON / Scanpix
SVENSKE KJØTTBOLLER: Da den svenske fotballstjerna Zlatan Ibrahimovic gikk på videregående, var det å spise stort sett alt han gjorde på skolen, skriver han i boka «Jeg er Zlatan». Foto: JAN ERIK HENRIKSSON / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg er Zlatan», boka til den myteomspunne svenske fotballstjerna Zlatan Ibrahimovic, ligger stadig på bestselgerliste - ett år etter utgivelsen. Fascinasjonen er sterk for innvandrergutten som vokste opp i trange kår i Rosengård, forstaden utenfor Malmø.

Zlatans foreldre skilte seg tidlig, og han vokste de første åra opp hos mora. Etter mye styr og ståk i heimen fikk helgepappaen hans etterhvert hovedomsorgen for gutten. Selv om pappaen var en morsom og tidvis enormt kjærlig og oppofrende far, var han fraværende - og kjøleskapet stort sett tomt, bortsett fra ølboksene. Zlatan legger i boka mye av forklaringen på dette i krigen som utspant seg i foreldrenes hjemland - mora var kroat, faren bosnier. Tankene var et annet sted, og alkoholen ble kanskje en måte å døyve smerten. En murrende, tom mage var et evig problem - og Zlatan forteller hvordan han kasta i seg mat på skolen. Da han gikk på videregående, var det å spise stort sett alt han gjorde på skolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer