Denne Amanda\'en skal hun ikke selge

Anja Breien fikk æres-Amanda, og ble løftet på gullstol av Kristoffer Joner og Aksel Hennie. Denne Amanda-statuetten lovet hun å ikke selge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAUGESUND (Dagbladet): Den forrige hun fikk, for «Hustruer - ti år etter» for 20 år siden, solgte hun til Svenska Filminstuttet for 7.000 kroner tre år seinere.

Dette gjorde hun i protest mot at daværende kulturminister Eleonore Bjartveit (KrF) kuttet filmstøtten med 14 millioner kroner.

Med kuttet sørget hun, ifølge Breien, for at bare fem filmer fikk statlig støtte det året.

«Pent brukt Amanda»

- Jeg rykket inn en liten annonse i Dagbladet om at en pent brukt Amanda-statuett var til salgs. Svenska Filminstituttet, som også hadde opplevd kutt, kjøpte Amanda\'en og satte den i en monter.

- I høst er det valg igjen. Da må vi få en kulturminister som ikke gjør det nødvendig for meg å selge denne også, sa Breien til Dagbladet etterpå.

Regissør Breien (65) fikk æres-Amanda\'en overrakt av de to gjenlevende skuespillerne i den unike «Hustruer»-trilogien hennes, Anne Marie Ottersen og Frøydis Armand.

Stum Joner

Kristoffer Joner var den stummeste mannen på scenen. Etter å ha blitt kåret til beste skuespiller for innsatsen i «Naboer», stotret Joner «tusen takk» og «det er vanskelig å si noe nå».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer