Denne amerikanske romanen var lenge en glemt perle

Men av og til har markedsavdelingen faktisk rett.

«Glemt» forfatter:  John Williams (1922-1994) var professor i litteratur ved univsersitet i Denver og skrev fire romaner i løpet av sitt liv. «Stoner» ble utgitt i USA i 1965, og fikk mange svorne fans, men det tok lang tid før den ble en bestselger. Foto: CAPPELEN DAMM
«Glemt» forfatter: John Williams (1922-1994) var professor i litteratur ved univsersitet i Denver og skrev fire romaner i løpet av sitt liv. «Stoner» ble utgitt i USA i 1965, og fikk mange svorne fans, men det tok lang tid før den ble en bestselger. Foto: CAPPELEN DAMM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Når forlag snakker om «perfekte leseropplevelser» og «dypt rørende, lysende romaner» tenker jeg at de nok er det stikk motsatte.

Men innimellom viser det seg at markedsavdelingene faktisk har rett, og det er like gledelig hver gang.

Fanger en tidsepoke

«Stoner» av engelskprofessoren John Williams (1922-1994) er en av disse herlige unntakene, en bok som klarer å skildre en manns liv, og en tidsepoke, på en så treffende måte at det virker som om setningene er trykket i gullfarge slik de stråler opp fra sidene. Hovedpersonen, William Stoner vokser opp i en fattig bondefamilie på slutten av 1800-tallet og blir intellektuell nesten ved en slump. Etter hvert gifter han seg og blir professor, og livet går sin gang, mens verdenskriger og forbudstider stormer utenfor universitetsområdet som er hans trygge havn.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer