Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Denne artisten må du oppleve før hun blir for stor

Monica Heldal (22) har gjort stor suksess på svært kort tid.

(Dagbladet): 22 år gamle Monica Heldal slapp sitt aller første album, «Boy From The North», for litt over en måned siden. Debutplata høstet strålende kritikker, og den unge artisten har nylig blitt nominert til to Spellemannpriser.

- Det er kjempegøy, vi har jo jobbet veldig hardt med plata og det har tatt lang tid, så det er utrolig fint at folk liker musikken og at vi har gjort noe rett.

Utenlandsdrøm Heldal har turnert i Storbritannia, spilt inn låt med den britiske artisten Ben Howard, og i høst turnerte hun med Thomas Dybdahl som hans oppvarmer. I går ettermiddag sjarmerte hun publikum fra Julemusikantene-scena på Egertorget.

Etter å ha studert og jobbet med musikk i Storbritannia, er Heldal klar for norgesturné på nyåret. Om hun blir værende her i landet i fremtiden er hun imidlertid ikke så sikker på:

- Får jeg sjansen til å dra til utlandet så må jeg jo ta den. Jeg ser egentlig bare hva som skjer og det er jo selvfølgelig en drøm å få reise til utlandet og prøve å få til noe med musikken der.

Hektisk år Det har vært et travelt år for 22-åringen med plateslipp og en rekke konserter og festivalopptredner. Og med et tett 2014-program ser det ikke ut til at det blir mye fritid på Heldal med det første.

- Neste år blir det en del konserter. Jeg reiser ut på turné i februar, det blir en duo-turné sammen med Øyvind Blomstrøm som jeg spilte med i dag. I sommer blir det mange festivaler, også kanskje en turné igjen til høsten. Også skal jeg jo samtidig jobbe med nye låter og ny musikk, forteller hun.

KONSERT: Monica Heldal spilte i ettermiddag på Julemusikantene-scena i Oslo. Med seg hadde hun gitarist  Øyvind Blomstrøm. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KONSERT: Monica Heldal spilte i ettermiddag på Julemusikantene-scena i Oslo. Med seg hadde hun gitarist Øyvind Blomstrøm. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Du er relativt ny i bransjen og har fått en fantastisk karrierestart, føler du presset?

- Jeg tenker ikke så mye på det egentlig. Jeg liker veldig godt å jobbe med nye ting og tenker ikke så mye på forventninger eller et sånt press. Jeg gleder meg bare til å fortsette og spille, og gi ut flere plater i fremtiden, forhåpentligvis.