Denne barneboka anbefales på det varmeste

Kyssing og lesing er magi.

RUTINERT FORFATTER: Erna Osland har skrevet mange bøker for voksne og barn. Kyss ein bokstav er fin novellekunst for barn. Foto: SAMLAGET
RUTINERT FORFATTER: Erna Osland har skrevet mange bøker for voksne og barn. Kyss ein bokstav er fin novellekunst for barn. Foto: SAMLAGET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE:Stramme og poetiske noveller for de yngre barna er sjelden vare.

Erna Osland, som har utgitt en rekke bøker for barn og unge, lykkes uvanlig godt i den lille samlinga «Kyss ein bokstav.»

Magien i livet Som tittelen indikerer handler boka om bokstaver og kyssing. Eller litt mer utfyllende:

Om verdien av å kunne lese, og om den lykkesmerten forelskelse er. Ikke minst handler boka om magien begge deler skaper i livene våre.

I åtte historier meisler Osland presist ut situasjonene: Ingrid som sitter bøyd over pulten og tegner en hul i med o-er i. O for Oliver. Det er et risikoprosjekt (Martine må ikke se det!) som kan slå begge veier. Så er det Fritz som blir overfallskysset av ei jente, og frykter at planen om å bli dyrlege i Afrika skal gå i vasken. Fritz blir fælen av «jenta som pusta han heilt inn i hjartet.»

Fin lesning er også fortellingen om gutten og jenta som taust kommuniserer på bussen, gjennom boktitler som «Vi bare gjør det.» Og beretningen om Dunja som vil lære farfaren - den omreisende hestetemmeren - å lese. Farfaren er syk, noe Osland formidler varsomt:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer