DEBUTANT MED SUKSESS: Australske Jessica Townsend brakdebuterte med barneromanen «Ingenlund», som har ligget på New York Times' bestselgerliste og vunnet flere priser.
DEBUTANT MED SUKSESS: Australske Jessica Townsend brakdebuterte med barneromanen «Ingenlund», som har ligget på New York Times' bestselgerliste og vunnet flere priser.Vis mer

Denne barneboka har alt som skal til for å bli en suksess

Låner hemningsløst fra Harry Potter, men sjarmerer seg forbi enhver potensiell plagiatanklage.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Et av de mest velbrukte salgstriksene i barnebokbransjen er å utrope ei bok til «den nye Harry Potter». Mange er de som har forsøkt å kopiere J.K. Rowling, i jaget etter en ny bestselger. Markedet burde vært rimelig mettet for historier om magiske skoler og utvalgte barn nå, for å si det slik.

Men så kommer australske Jessica Townsend med «Ingenlund», en fortelling som låner hemningsløst fra Rowling, men som er så sprelsk og fantasifull at den sjarmerer seg forbi enhver potensiell plagiatanklage. Denne boka, som selvsagt skal bli serie, har alt som skal til for å bli en suksess.

Forbannelse

Morrigan Kråkh har levd hele sitt snart 11-årige liv på lånt tid, med en familie som helst skulle vært henne foruten. Hun er født som et «forbannet barn», en som bringer ulykke over alle i sin nærhet. Ifølge forbannelsen skal hun dessuten dø på 11-årsdagen sin. Men i stedet blir hun oppsøkt av en mystisk mann som smugler henne over grensa til den magiske byen Ingenlund. Han har meldt henne på opptaksprøvene til «Det vunderlige selskap», en frimureraktig losje for folk med spesielle talenter. Kommer hun inn der, får hun både livet og alt hun har drømt om på kjøpet: Trygghet, vennskap, og en ny familie. Men lykken trues av landets erkefiende, den onde Vundersmeden.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn