Anmeldelse: Zombie-Lars på NRK Super

Denne barneserien er noe av det kuleste du kan se på tv akkurat nå

«Zombie-Lars» tar opp fremmedfrykt og utenforskap på en helt ny måte.

SKILLER SEG UT: «Zombie-Lars» handler om å være annerledes i et samfunn som dyrker det gjennomsnittlige. F.v. Tess (Helena F. Ødven), Lars (Leonard Valestrand Eike), Robert (Dat Gia Nguyen) og Anna (Hannah Raanes-Holm). Foto: NRK
SKILLER SEG UT: «Zombie-Lars» handler om å være annerledes i et samfunn som dyrker det gjennomsnittlige. F.v. Tess (Helena F. Ødven), Lars (Leonard Valestrand Eike), Robert (Dat Gia Nguyen) og Anna (Hannah Raanes-Holm). Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV-ANMELDELSE: Bare ti minutter inn i den nye, ambisiøse serien til NRK Super kommer første, småsubtile referanse til fremmedkrigere i Syria. I form av en hjernespisende zombiehær i et skurrete youtube-klipp.

«Zombie-Lars» er nøye merket med niårsgrense, det kunne nok blitt noen foreldreklager til Kringkastingsrådet ellers.

Men kjære voksne, ikke vær redde: Dette er åpenbart ikke småbarnsmat, men de litt større barna vil ha stor glede av denne fantastiske serien. For ikke å snakke om foreldrene deres.

Samhold gjennom enfold

Det handler om elleveårige Lars (Leonard Valestrand Eike), som flytter til det lille tettstedet Bekkebakken sammen med moren sin. Han er halvt zombie, det vil si, «levende ulevende», som er den politisk korrekte betegnelsen her. Han har tilstanden etter pappaen sin, som forlot dem like etter at han ble født. Kanskje for å dra til i Detroit i USA, der horder av levende ulevende har samlet seg og begynt å føre krig mot de levende. I Bekkebakken er Lars den eneste av sitt slag, og han får en kjølig velkomst på en skole der mantraet er «Ekte samhold kommer gjennom enfold». Likevel blir det raskt klart at han ikke er den eneste som skiller seg ut. Det er flere fantasyskikkelser som har fått sin egen vri i dette originale universet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer