Denne boka er alt Frederick Forsyths «Kobra» ikke var

Ny, sterk thriller fra John le Carré.

THRILLERMESTER: John Le Carré har skrevet om en russisk millionær og et engelsk par. Foto: JYTTE NIELSEN
THRILLERMESTER: John Le Carré har skrevet om en russisk millionær og et engelsk par. Foto: JYTTE NIELSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: En Oxford-lærer blir kontaktet av en russisk millionær som vil ha hjelp til å komme i sikkerhet i England. Til gjengjeld skal de hemmelige tjenestene få informasjon om den omfattende hvitvaskingen av penger som han har kjennskap til.

Femti år Til neste år er det femti år siden David Cornwell — alias John le Carré — ga ut sin første bok, kriminalromanen «Telefon til avdøde». Samtidig fyller forfatteren åtti, men han er still going strong, som det heter.

«En forræder etter vårt hjerte» viser at le Carré bærer sin alder godt. Sagt på en annen måte: Denne boka er alt Frederick Forsyths «Kobra» ikke var.

John le Carré har lenge vært opptatt av Russland og russere, og framveksten av lyssky millionærer står sentralt i handlingen denne gangen. Dima heter mannen som driver med hvitvasking av penger i stor stil — det er snakk om milliarder, ikke usle millioner — men livet hans er i fare, og han leter etter en vei ut til Vesten og tryggheten.

Antigua Det unge og på mange måter naive paret Perry Makepiece og Gail — henholdsvis foreleser og advokat — er på ferie på Antigua, når de blir kontaktet av en russer som vil spille tennis med Perry. Russeren er selvsagt Dima, som snart oppfatter engelskmannen som en representant for britenes sans for «fair play», og han vil gjerne bruke ham som mellommann i forhandlingene for å forsikre seg om at alt går riktig for seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer