Denne boka er en seier for seriekunsten

Møte med døden i Kongo.

JOSEPH CONRAD: I den intense, visuelt sugende tegneserien «Mørkets hjerte» har hovedpersonen Marlow fått forfatteren Joseph Conrads trekk.
JOSEPH CONRAD: I den intense, visuelt sugende tegneserien «Mørkets hjerte» har hovedpersonen Marlow fått forfatteren Joseph Conrads trekk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE (tegneserie): I 1889 tok Joseph Conrad jobb som kaptein på en elvebåt og reiste ned den legendariske Kongo-floden. Ti år seinere brukte han opplevelsene derfra som grunnlag for sin novelle «Mørkets hjerte».

Boka er i all sin knappe perfeksjonisme blitt en av litteraturens klassikere, tolket og analysert opp og i mente.

Den er blitt utlagt som et krasst angrep på vestlig kolonialisme, men også - særlig fra afrikansk hold - tolket som en tendensiøs skildring av den lokale befolkningen.

To ganger er den oversatt til norsk, av Sigurd Hoel og Bjørg Hawthorn. Orson Welles drømte hele livet om å lage film av romanen, og Francis Ford Coppola brukte den som reisefører når han lagde sitt Vietnam-epos «Apocalypse Now!» (1979).

Illustrert klassiker Nå foreligger den som tegneserieroman, utgitt i en eksklusiv serie omarbeidelser av litterære verker. Prosjektet kan minne om den fantastiske serien «Illustrerte Klassikere», som ga unge tegneserielesere i etterkrigsgenerasjonen et unikt overblikk over verdenslitteraturen.

Serien lever fortsatt, som omarbeidede nyutgivelser på engelsk, og i en eksklusiv, innbundet komplett utgave på norsk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer