SUKSESSDEBUTANT: Chigozie Obioma er født i Akure i Nigeria, men er nå litteraturprofessor i Lincoln, Nebraska. Han brakdebuterte med romanen «Den forbudte elven», som er oversatt til en rekke språk. Foto: Matthew Orselli
SUKSESSDEBUTANT: Chigozie Obioma er født i Akure i Nigeria, men er nå litteraturprofessor i Lincoln, Nebraska. Han brakdebuterte med romanen «Den forbudte elven», som er oversatt til en rekke språk. Foto: Matthew OrselliVis mer

Denne boka er nødt til å bli en litterær klassiker

En afrikansk tragedie.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Fire unge brødre bor i den lille byen Akure i Vest-Nigeria. Deres ambisiøse far jobber i Nigerias nasjonalbank, og blir forflyttet til en by vest i landet. Da faren blir pendler, glipper hans autoritære grep om de fire. Brødrene sniker seg ut for å fiske i den mørke og grumsete elven Omi-Ala, dit foreldrene har forbudt dem å gå. På veien møter de en dag byens fryktede galning Abulu.

Den forrykte mannen spår at femtenårige Ikenna skal bli drept av en av sine brødre. Det setter i gang en skjebnesvanger kaskade av hendelser, som innbefatter galskap, hevn, hat og død.

Dette er den dramatiske kjernefortellingen i den nigerianske forfatteren Chigozie Obiomas debutroman, «Den forbudte elven». Forfatteren er selv født i Akure, men er nå professor i litteratur og skrivekunst ved Universitetet i Nebraska-Lincoln. Debuten med den vakre originaltittelen «The Fishermen» (2015) er oversatt til 24 språk. Den var en av det årets fremste favoritter blant ledende anmeldere, og ble nominert til Booker-prisen samme år.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn