Denne boka er spennende fra første side

Ny god krim fra en av sjangerens største stjerner.

LOV OG RETT I L.A.: I Michael Connellys siste krim foregår det meste av handlingen i rettssalen. Foto: Robert Durell
LOV OG RETT I L.A.: I Michael Connellys siste krim foregår det meste av handlingen i rettssalen. Foto: Robert DurellVis mer

ANMELDELSE: Amerikanske Michael Connelly ble for noen år tilbake kåret til verdens beste krimforfatter av GQ Magazine, og denne behagelige merkelappen har fortsatt å henge ved ham.

Det lar seg selvsagt ikke bevise at han er verdens beste, men at han er en av de absolutt fremste i sjangeren er det liten tvil om.

I sin siste krim på norsk lar han det meste av handlingen utspille seg i rettssalen. Forsvarsadvokat Michael Haller takker, for første og antakelig siste gang, ja til å representere aktoratet i en gammel drapssak som skal gjenopptas. Hallers betingelse er at han får med seg den den aldri hvilende etterforskeren Harry Bosch på laget.  

Denne boka er spennende fra første side

Haller og Bosch

Jason Jessup har sonet 24 år i fengsel for drapet på 12 år gamle Melissa Landy. Jessup hevder han er uskyldig og får den skruppelløse og grenseløst PR-kåte Clive Royce som forsvarer.

Haller er derimot overbevist om at Jessup er skyldig, og etter hvert blir det også klart at han kan drepe igjen.

Mens Harry Bosch driver en intens jakt på vitner og nye beviser ute i felten, driver Haller en like intens retorisk kamp mot forsvarsadvokat Royce i rettssalen. Perspektivet i fortellingen veksler hele tiden mellom Bosch', som fortelles i tredjeperson og Hallers, som fortelles i førsteperson.  

Krim for stranda

«Den andre siden av loven» er en på alle måter bunnsolid krim. Den spennende fra første side, stramt komponert og faglig solid. Tempoet er høyt, karakterene er gode og troverdige — og den inneholder overraskende vendinger mot slutten.

Trenger du lesestoff i sommerferien kan du trygt gå til anskaffelse av denne.