Anmeldelse: J. D. Vance "Hillbilly Elegy"

Denne boka gir et enestående innblikk i de delene av USA som stemte fram Trump

«Hillbilly Elegy» er en varm og rystende bok om arbeidere på trygd og dop i dagens USA.

STÅLFABRIKK: Et barn med drage ved stålfabrikken AK Steel i Middletown, Ohio, som spiller er viktig rolle i J.D. Vance's bok "Hillbilly Elegy". Foto: NTB SCANPIX / AP /Al Behrman)
STÅLFABRIKK: Et barn med drage ved stålfabrikken AK Steel i Middletown, Ohio, som spiller er viktig rolle i J.D. Vance's bok "Hillbilly Elegy". Foto: NTB SCANPIX / AP /Al Behrman) Vis mer
Publisert

Under et nylig opphold i New York trålte jeg bokhandlene på jakt etter bøker om de politiske endringene i USA. Jeg oppdaget raskt at de viktigste handler om Donald Trumps kjernevelgere, den degraderte hvite arbeiderklassen, fra sørstatene til rustbeltet i nord.

På bunnen og blakk

En av de første titlene jeg fikk øye på var «White Trash». I den forteller Nancy Isenberg historien til den amerikanske underklassen fra de første emigrantene på 1500-tallet til i dag. Ved å løfte opp deres historie, har hun satt Trumps valgseier i perspektiv.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer