Denne boka har alt en god fantasyroman skal ha

Alt klaffer i Tone Almhjells eventyrlige debutbok.

UVANLIG UTGIVELSE: Alt klaffer i Tone Almhjells debutbok, som er utgitt på engelsk før den kommer på norsk. Foto: LINE ALMHJELL
UVANLIG UTGIVELSE: Alt klaffer i Tone Almhjells debutbok, som er utgitt på engelsk før den kommer på norsk. Foto: LINE ALMHJELL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Norske Tone Almhjell fikk tips av en kompis om å prøve seg på det store, amerikanske markedet først, med debutboka «The Twistrose Key».

• Les intervju med Tone Almhjell fra tidligere i høst her.Det gjorde hun lurt i. Boka er allerede kåret til en av de ti beste barnebokdebutene i USA i høst. Forståelig nok.

Alt klaffer i denne fantasyboka, som både har originalitet, spenning og et virkelig godt språk.

Avdøde kjæledyr Elleve år gamle Lin Rosenquist er som fantasybarn flest nokså ensom, og bor i et stort, gammelt hus med sin mor og far. Hun sørger dypt over at hennes kjæledyr, den lille musa Rufus, er død. En dag mottar hun en mystisk pakke i posten, med en gammel nøkkel som fører henne mot en dør i kjelleren. Da hun åpner døra, er hun inne i et vakkert vinterlandskap. Mot henne kommer hennes kjære Rufus, i menneskestørrelse.

Ideen er like enkel som den er genial: En fantasyverden bestående av alle avdøde kjæledyr. Landet heter Sylver, og alt som skjer der er skapt av barns tanker, følelser og drømmer. Lin selv er en Twistrose; et av få menneskebarn som kan vandre mellom vår verden og Sylver. Nå trenger Sylver hjelp. Den unge isprinsen Isvan har forsvunnet, og uten ham og Vinterfyrstenes magi, kan ikke Sylver bestå. Han må reddes kommende natt, før Vandretimen som lukker porten mellom de to verdenene (noe à la Blåfjell-timen).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer