Denne boka kan trygt anbefales

John Hart sammenlignes med John Grisham.

UNG OG LOVENDE: Amerikanske John Hart har fått mye skryt for sine kriminalromaner. Nå foreligger hans siste, «Ved elven», i norsk oversettelse. Foto: FONT FORLAG/ABIGAIL SEYMOUR
UNG OG LOVENDE: Amerikanske John Hart har fått mye skryt for sine kriminalromaner. Nå foreligger hans siste, «Ved elven», i norsk oversettelse. Foto: FONT FORLAG/ABIGAIL SEYMOUR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Amerikanske John Hart har fått mye skryt for sine kriminalromaner, ikke minst «Det siste barnet», som kom på norsk i fjor. Nå foreligger også hans siste krim, «Ved elven», i norsk oversettelse.

Handlingen utspiller seg i en liten bygd i North Carolina der alle tilsynelatende kjenner alle, men — skal det vise seg — ingen egentlig kjenner noen.

Hemmeligheter og løgner

Hvis innbyggerne i Rowan County hadde satt seg ned og snakket med hverandre ville de oppklart mysteriet i «Ved elven» over en kopp kaffe. Men det er nettopp det de ikke gjør, de snakker ikke med hverandre, og denne ordløsheten utgjør mulighetsbetingelsen for John Harts velkomponerte krim.

Bokas hovedperson Adam Chase ankommer motvillig sitt gamle barndomshjem for første gang på fem år. Han har holdt seg borte fordi han ble siktet for drap på en av bygdas unge gutter. Chase ble riktignok frikjent, men i lokalbefolkningens øyne er han fortsatt skyldig. Kort tid etter at han ankommer dukker det opp nye lik, han havner igjen i politiets søkelys og innser at han må ta saken i egne hender hvis han noen gang skal klare å renvaske seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer