LITT AV EN BOK: Michelangelo: La Dotta Mano har en pris på nærmere 700 000 kroner og omslaget er av hvit marmor. Hard pakke under juletreet kanskje? (AP Photo/Bebeto Matthews)
LITT AV EN BOK: Michelangelo: La Dotta Mano har en pris på nærmere 700 000 kroner og omslaget er av hvit marmor. Hard pakke under juletreet kanskje? (AP Photo/Bebeto Matthews)Vis mer

Denne boka koster 700 000 kroner

Julegavetips?

(Dagbladet.no): Skal du virkelig imponere svigers i jula? Da kan vi anbefale boken «Michelangelo: La Dotta Mano».

Den koster 100 000 euro og veier rundt 28 kilo. Boken er en biografi om Michelangelo og fylt med vakre spesiallagde fotografier av kunstnerens mange verk.

Marmor og velur
Selve boken kommer i en vakker boks og er nok litt vanskelig å håndtere. Biografien er innbundet i eksklusiv velur og hvit marmor. Hele seks billedhuggere har jobbet med å hugge ut bokens særdeles eksklusive omslag, og marmoren er selvsagt hentet fra Michelangelos favorittsteinbrudd i Italia.

Foreløpig er boken solgt i 20 eksemplarer, men skal du sikre deg en til jul bør du skynde deg. Det skal nemlig bare produseres 99 stykker, og det spørs om du kan bestille denne hos din lokale bokhandler.

Marilena Ferrari, forleggeren til Michelangelo-biografien har ingen problemer med den relative stive prisen de har satt.

- Bøker blir ødelagt av internett. Ting dukker opp og forsvinner i løpet av kort tid. Bøkene har mistet sin identitet, og på mange måter kan man kalle internett for dagens bokbrenning, sier hun til CBC News.

Finnes dyrere bøker
Skulle du gå til innkjøp av boken har den en garanti på 500 år, like lenge som Michelangelos verker har eksistert. Den er nå også utstilt på The New York Public Library, men selv om du har lånekort der er det nok ikke noe hjemlån.

Tro det eller ei, men dette er faktisk ikke verdens dyreste bok. Er du virkelig interessert i å blåse bort formuen på litteratur kan vi anbefale Roger Shashouas bok Dancing with the Bear. Denne boken handler om en britisk entrepenør som tjente seg rik i Russland, og diamantpyntede versjoner av boka kan kjøpes fra 500 000 til tre millioner dollar. Alt ettersom.

God jul.