Denne boka sikret Samantha (21) en bokkontrakt i millionklassen

Men den er ikke helt verdt oppstyret.

DRØMMEKONTRAKT: Samantha Shannon har skrevet kontrakt for sju bøker i «The Bone Season»-serien. Her fra hun besøkte Oslo tidligere i høst. Foto: VERONICA KARLSEN / NTB SCANPIX
DRØMMEKONTRAKT: Samantha Shannon har skrevet kontrakt for sju bøker i «The Bone Season»-serien. Her fra hun besøkte Oslo tidligere i høst. Foto: VERONICA KARLSEN / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Samantha Shannon (21) har vært høstens snakkis i britisk bokbransje, etter å ha sikret seg en bokkontrakt i millionklassen for en sju bøker lang science fiction-serie, som også skal bli film.

Men den første boka, «Drømmegjengeren», er ikke helt verdt oppstyret.

Utenomjordiske Året er 2059. Flere europeiske byer styres av den fascistiske bevegelsen Scion, som har bannlyst alt «ikke-naturlig». Londons mange klarsynte har derfor organisert seg i et kriminelt kartell. 19-årige Paige er drømmegjenger, en sjelden type klarsynt.

Når hun blir arrestert og sendt til Oxford, oppdager hun at den lenge avstengte byen nå er hjem for utenomjordiske, menneskeliknende vesener kalt refaitter. De har kommet til jorda gjennom rifter i eteren, og har med Scions velsignelse omgjort den gamle universitetsbyen til en interneringsleir for klarsynte. Fangene blir trent opp til å kjempe mot kjøttetende monstre som med jevne mellomrom smetter gjennom de samme riftene. De brutale refaittene behandler menneskene som dyr. Unntaket er den mystiske Vokteren, som Paige får som verge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer