Denne debutboka kan han være stolt av

Ambisiøs og vellykket krim fra Asle Skredderberget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Krimdebutantene kommer tett denne høsten, og blant dem er den tidligere økonomijournalisten Asle Skredderberget, som har skrevet en spenningsroman hvor både norsk finansmiljø og våpenindustri får god plass.

Et ambisiøst prosjekt, men også ganske vellykket.

Norsk-italiensk Hovedpersonen i «Metallmyk» er den norsk-italienske Økokrim-etterforskeren Milo Cavalli, som må finne seg i å bli utlånt som drapsetterforsker når hans studiekamerat, aksjemegleren Håvard Gabrielsen, blir funnet skutt på kontoret til et finansieringsselskap på Aker Brygge. Det blir opptakten til en thriller som både handler om pengeflyttere og den hellige kua våpenindustrien.

Milo Cavalli er en litt spesiell hovedperson, noen vil kanskje automatisk tenke på Håkan Nesser-figuren Gunnar Barbarotti, men de har omtrent ingenting til felles som litterære skikkelser.

Og Milo, med norsk far, italiensk mor og økonomisk uavhengighet, er i all hovedsak en like troverdig type som svenske Barbarotti.

Katolikk Milo har en fortid som aksjemegler, men hoppet av karusellen for å begynne «på den andre siden» med å etterforske økonomisk kriminalitet. Hans mor er død, og omstendighetene omkring hennes bortgang har forsuret forholdet mellom Milo og faren. Dessuten er Milo troende katolikk som jevnlig går til skriftemål — et innslag som gir boka noen interessante avbrekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer