Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Denne Doritos-reklamen er årets mest sette Superbowl-innslag

Reklamebransjen knivet som vanlig om oppmerksomheten, men ikke alle var like heldige.

(Dagbladet): Det er NBC News som har gått gjennom en rekke analyser av årets reklamesnutter under nattens sending av superfinalen mellom Denver Broncos og Carolina Panthers.

Anledningen for omtalen er den 50. runden med Superbowl-finale i amerikansk fotball, som med et publikum på 111,9 millioner mennesker er det tredje mest sette programmet i USAs historie, melder CNN.

Markedsposisjonen gjør Superbowl til et av verdens desidert største og mest innbringende TV-produksjoner.

Millioner av tweets Hvert år er det derimot knyttet minst like stor spenning til reklame- og artistinnslag, som til den faktiske sportsfinalen. Det er allerede kjent at Beyoncé stjal pause-showet med en eksplosiv opptreden sammen med Coldplay og Bruno Mars, men reklamesnuttene ble også betydelig diskutert.

Analyseplattformen Amobee trålte blant annet Twitter under sendingen, og på førsteplass kom forsikringsselskapet Esurance med over 835 000 tweets. Doritos, Pepsi, Mountain Dew og T-Mobile står for resten av topp fem-listen på Twitter, skriver NBC.

Doritos-reklamen skal være det mest sette innslaget, ifølge TV-giganten TiVo.

Mountain Dew fikk slakt Å reklamere under Superbowl koster flesk, og i år har bransjen i tillegg vist hvordan de prioriterer sosiale medier underveis. Med avanserte kampanjer når oppmerksomheten nye høyder, men de kan fortsatt ikke sammenligne seg med artister og sportsutøvere.

Natt til mandag skal 2,6 millioner brukere ha tweetet om popdronningen Beyoncé, mens «kun» 1,1 million twittermeldinger ble komponert om vinnerlaget Denver Broncos.

Se reklamen for Doritos øverst i saken.

Et av firmaene som ifølge byråene fikk mye, men negativ, oppmerksomhet var Mountain Dew. De hadde premiere på sin «Puppymonkeybaby». Reklamefilmen kombinerte de tre «Superbowl-favorittene» babyer, apekatter og valper i et smått obskurt innslag.
 
- Lite folkelig Direktør for reklameagentfirmaet Warschawski, David Warschawski, uttaler imidlertid at reklamen var rettet mot målgruppen «unge menn», og dermed traff blink.

- Strategien med å kombinere de tre tingene som folk til vanlig elsker under Superbowl er smart. Samtidig bruker de det rare konseptet til å forsterke det merkevaren handler om, sier eksperten som også hyller brusprodusentens vilje til å være lite folkelige.

• LES OGSÅ: Usikker på reglene? Dette må du vite om amerikansk fotball