Denne duellen bør du ikke gå glipp av

Duel In The Sun er riktignok ufarlige, men musikken treffer blink.

Duel In The Sun
Duel In The Sun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: «Duel In The Sun» er en påkostet film fra 1946 som er blitt rangert blant The 100 Most Amusingly Bad Movies Ever Made. Filmen har også gitt navn til Haugesund-bandet Duel In The Sun, som endelig albumdebuterer med 11 ultrafengende låter. De smaker umiskjennelig sommer og sol, men kan også behage og varme når vinteren nærmer seg.  

Bandet er bygd på restene av The Colors Turned Red, men medlemmene har også vært innom band som Helldorado, Wholy Martin, Thom Hell & The Love Connection, Melt og Jackman.

Britisk poprock Men — inspirasjonsfaglig skylder nok Duel In The Sun mest til britisk indie-rock og myke grupper som The Beautiful South, Aztec Camera, Pulp, Pet Shop Boys og delvis newzealandske Crowded House og amerikanske Fleetwood Mac.

I tillegg kan de minne om norske The Margarets, The Captain & Me og Donkeyboy (ja, faktisk) — og en del andre grupper verken du eller jeg husker navnet på.

Catchy Duel In The Sun spiller catchy musikk som vi sjelden hører den her hjemme. Det handler om myke sanger med en uvanlig detaljrikdom i lydbildet — lekne sanger med refrengsterke melodier, ringlende gitarer og flotte harmonier. Imponerende, rett og slett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer