Denne elleville «Game of Thrones»-parodien går som en farsott på nettet

Tar av med sex og vold - på utagerende middelaldersk vis

(Dagbladet): Hva skjer når parodien på en reklame for øl møter «Game of Thrones»? Det kan bli litt morsomt.

Under YouTube Comedy Week har så langt 279 682 seere fnist av en video der festen tar av med sex og vold, på utagerende middelaldersk vis.   

Utgangspunktet er enkelt og genialt. Få over noen venner med en sixpack med« Beer of Thrones» og festen tar av. Plutselig får du se helt andre sider av vennene dine, og særlige kvinnene tar ut sine sultne og dyriske sider.     

Game of thrones «Beer of Thrones» som altså en parodi på den ekstremt populære fantasy-tv-serien «Game of Thrones». Videosketsjen er produsert av Comediva, et kvinnelig komikerkollektiv og nettsted som produserer sketsjer, musikkvideoer og web-serier særlig rettet mot unge kvinner.      

Ifølge hjemmesiden byr Comediva på modig, smart og «geektastic » humor.

Comediva kaller seg komikere med hjerne og pupper. Og cupcakes-spisere. De kaller seg også komikere med livmor på Facebook.

Komikerkollektivet har som formål er å øke kvinners tilstedeværelse i komedie generelt og tilby komisk innhold til å fnise av, heter det på hjemmesiden deres.

Dedikerte fans Utgangspunktet er selvsagt at mange aldri får nok av sverdslag, innviklede familiefeider, maktkamp, vold og  bestialitet.

Tredje sesong av den ekstremt populære HBO-serien går nå i USA - og i Norge, blant annet gjennom strømmetjenesten HBO Nordic. Tusenvis at fans følger serien og karakterene med stor innlevelse og engaskjement.

Ifølge HBO fulgte 4,4 millioner seere premieren på den første episoden, der norske Kristofer Hivju gjør sin debut i den storslagne serien i rollen som «Tormund Giantsbane».     

Rollen har selvsagt stor betydning for karrieren til skuespiller Kristofer Hivju, mannen med det store, flotte, røde skjegget. 

- Giantsbane er meg ganger ti. Han er alt fra en familiekjær og varm og søt type, til en helt grusom kriger. Ikke at jeg er det nødvendigvis. Jeg ser på ham som en inkarnasjon av en bjørn og en villmann, sa Hivju til Dagbladet før premierefesten.

Kritikerrost Den siste sesongen har fått mange gode anmeldelser.

«Det er som å være i en episk fortelling som aldri slutter å være fengslende, og det skaper en krevende, bortskjemt holdning som kulminerer i oppgitt og gretten erklæring: «Hvorfor lager de bare ti episoder hver sesong?», skriver Hollywood Reporters anmelder.

EGEN VERDEN: Serien har både enorm popularitet og status. Her ser vi store, lille Peter Dinklage i rollen som Tyrion Lannister. Foto: HBO
EGEN VERDEN: Serien har både enorm popularitet og status. Her ser vi store, lille Peter Dinklage i rollen som Tyrion Lannister. Foto: HBO Vis mer

Nettavisa The Daily Beast slår på stortromma og deres anmelder mener at sesong tre er den beste og mest komplekse til nå.

Dagbladets anmelder var noe mer lunken, og gav terningkast tre til den første episoden som han mente ikke helt innfridde forventningene.

Sjokkscene I første sesong ble Ned Stark (Sean Bean) halshugget, og denne sesongen er det ventet at romanseriens mest sjokkerende scene, «The Red Wedding» dukker opp.

Denne scenen skal være så sjokkerende at enkelte innbitte fans fornekter dens eksistens, ifølge New York Daily News.

«Game of Thrones» er første bok i fantasyserien A Song of Ice and Fire av den amerikanske underholdningsforfatteren George R.R. Martin. Boka kom ut i 1996, og handlingen foregår i en eventyrlig middelalderverden av rivaliserende herskere.

Synsvinkelen i fortellinga varierer; i hvert kapittel blir historien fortalt gjennom én av skikkelsene. Boka er sett på som ukonvensjonell fordi karakterer man regner som hovedpersoner, blir tatt livet av.

Handlingen foregår i en oppdiktet verden som er tydelig påvirket av samfunnsliv og forhold fra middelalderen og de engelske rosekrigene på 1400-tallet. Sommer og vinter er ikke sesongavhengig, men kan vare i årevis og i tillegg finnes mye magi og unaturlige skapninger i boka.

Mesteparten av handlingen finner sted på kontinentet Westeros. For mange hundre år siden bestod Westeros av syv uavhengige kongedommer som nå er samlet under èn trone og styres fra Kings Landing. På tronen sitter kong Robert Baratheon, etter å ha avsatt den tidligere kongen Aerys Targaryen.
 

  

DEN STORE SJANSEN: Skuespiller Kristofer Hivju fikk rollen som Tormund Giantsbane - og mange misunner ham. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
DEN STORE SJANSEN: Skuespiller Kristofer Hivju fikk rollen som Tormund Giantsbane - og mange misunner ham. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer