Anmeldelse: Torgeir Waldemar - «No Offending Borders»

Denne er det ikke mange som vil matche i år

Glimrende albumoppfølger fra Torgeir Waldemar.

GLIMRENDE: Torgeir Waldemar (42) leverer en sterk søknad om å komme på årsbestelistene allerede nå i januar.  Debuten havnet på mange av dem i 2014, og i morgen slippes oppfølgeren. Foto: Julia Marie Naglestad
GLIMRENDE: Torgeir Waldemar (42) leverer en sterk søknad om å komme på årsbestelistene allerede nå i januar. Debuten havnet på mange av dem i 2014, og i morgen slippes oppfølgeren. Foto: Julia Marie Naglestad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Torgeir Waldemar Engen solodebuterte som 39-åring i 2014, etter ei fortid i band som The Goo Men og Jake Ziah. Hans selvtitulerte album havnet på årsbestelister og fikk to Spellemannominasjoner - i country- og nykommerkategoriene. Ikke fordi det er så mye country i musikken hans, men fordi det var den kategorien som nok føltes nærmest.

Grensene er visket ut

Viser hadde nok vært enda mer riktig, men med oppfølgeren «No Offending Borders» er grensene visket enda mer ut. Og dette er grenser som ikke bør fornærme eller støte noen. Kanskje et aldri så lite spark til en viss Trump?

Waldemar er enda vanskeligere å plassere i bås enn sist. Og godt er det. Jansen Plateproduksjon så det komme, og skrev kontrakt med artisten fra Ramnes (ved Tønsberg) i november.

Fra akustisk til rock

Sjangermessig svinger albumet fra nedstrippet, akustisk folk/viser, via folkrock, country, countryrock og California-vibber til støyende gitarrock.

Spriker det ikke litt i overkant mye? Nei, absolutt ikke.

Perfekt uttrykk

Produsentene Waldemar og Anders Christoffer Møller har landet på et uttrykk som er helt perfekt for den skjeggete og langhårete 42-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer