Denne familiekrøniken er en såpeopera verdig

Innholdsmettet bok om kvinnelig operareggisør.

FRA VIRKELIGHETEN: Operaoppsettingen av Mozarts «Idomeneo», som er sentral i boka, er en reell forestilling som ble satt opp på Deutsche Oper i Berlin og høstet mye kritikk fra muslimske miljøer. Foto: NTB Scanpix
FRA VIRKELIGHETEN: Operaoppsettingen av Mozarts «Idomeneo», som er sentral i boka, er en reell forestilling som ble satt opp på Deutsche Oper i Berlin og høstet mye kritikk fra muslimske miljøer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Helena Tholstrup er operaregissør og innehar den prestisjefulle jobben som operasjef for Berliner Oper. Der har de satt opp en kontroversiell versjon av Mozarts Idomeneo, hvor de avkappede hodene til Buddha, Jesus og Muhammed ble vist på scenen.

Oppføringen var truet av sterke protester fra muslimske organisasjoner, men Helena klarte å roe gemyttene og få gjennomført forestillingen. Dette skal hun nå få en demokratipris for, overrukket av selveste Angela Merkel.

Generasjonsfortelling Til prisutdelingen kommer også datteren Sophie, på tross av at de har et anstrengt forhold. Til morens store overraskelse har hun også med seg sin muslimske forlovede. Mens kvelden tar en uventet dramatisk retning, hopper vi også tilbake i tid og får historien om Tholstrup-familiens liv under krigen og trekantdramaet mellom Helenas far, mor og hans tvillingbror.

«Unnskyldningen» kan altså hamle opp med en hver Verdi-opera hva intriger og dramatikk angår. Det er underholdende, men jeg har problemer med å svelge alt. Sophies ekstreme reaksjon overfor moren virker for eksempel helt usannsynlig, og ikke praktisk gjennomførbar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer