TV-anmeldelse: «Clarice»

Denne FBI-agenten trenger hjelp

Serieoppfølgeren til «Nattsvermeren» er blodfattige saker.

TILBAKE: FBI-agenten fra «Nattsvermeren» er tilbake i sin helt egen serie, men blir litt blodfattig uten kannibalen sin, mener Dagbladets anmelder. Video: CBS Vis mer
Publisert

Det eneste Hollywood elsker mer enn seriemordere er å kryste sine egne suksessitroner. Derfor er det kanskje ikke så rart at de fortsatt prøver å blåse liv i Thomas Harris’ «Hannibal»-univers, 29 år etter at «Nattsvermeren» gjorde rent bord under Oscar-utdelingen og gjorde både Anthony Hopkins og Hannibal Lecter til superstjerner, og seks år etter at siste forsøk – den hypnotiske, egenartede og grovt undervurderte serieversjonen «Hannibal», med Mads Mikkelsen i tittelrollen – ble tatt av lufta.

Problemet er bare at vår alles favorittkannibal så langt glimrer med sitt fravær i den nye serien «Clarice».

Som navnet tilsier tar den opp tråden til Clarice Starling, FBI-aspiranten spilt av Jodie Foster til nok en Oscar i ovennevnte film. Året er 1993 og et år har gått siden Starling (Rebecca Breeds) stanset seriemorderen Buffalo Bill. Hun er nå blitt FBI-agent og rekrutteres av senator Ruth Martin til den nyopprettede spesialenheten VICAP – Violent Criminal Apprehension Program – som driver målrettet arbeid mot å løse voldelige seriedrap og bortføringer.

Ukomplisert

Martins motiver er åpenbart opportunistiske, men også personlige: Hun er moren til den dypt traumatiserte kvinnen som Starling reddet fra Buffalo Bills kjellerbrønn året før. Samtidig sliter Starling med en god dose av eget posttraumatisk stressyndrom, både fra forrige sak og fra flere uforløste barndomsminner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer