Denne festivalen bør du være glad du gikk glipp av

Ekstremvær, lydproblemer og magetrøbbel i Spania.

MÅTTE AVLYSE: Kraftig vind og skogbranner gjorde at bandet Kings of Leon måtte trekke seg fra sin konsert på Benicassim-festivalen i Spania. Foto: Matt Sayles/AP.
MÅTTE AVLYSE: Kraftig vind og skogbranner gjorde at bandet Kings of Leon måtte trekke seg fra sin konsert på Benicassim-festivalen i Spania. Foto: Matt Sayles/AP.Vis mer

(Dagbladet.no): Både Roskilde og de norske festivalene har opplevd godvær i sommer, men Benicassim-festivalen i Spania hadde åpenbart glemt årets ofring til værgudene.

Ekstremt kraftig vind og skogbranner rundt festivalområdet gjorde at en av festivalens hovedattraksjoner, Kings of Leon, fredag kveld måtte trekke seg fra sin opptreden. Og amerikanerne var ikke de eneste som var rammet av uværet: 

- Da Paul Weller gikk på, var det helt latterlig. Jeg har aldri sett maken til vind. Det må ha vært over 110 kilometer i timen, skriver BBCs reporter Tulip Mazumdar.

STORE SKADER: Om lag 1 500 festivaldeltakere måtte forflytte seg da vinden sto på som verst. Foto: EPA/DOMENECH CASTELLO
STORE SKADER: Om lag 1 500 festivaldeltakere måtte forflytte seg da vinden sto på som verst. Foto: EPA/DOMENECH CASTELLO Vis mer

- J***** redd
Så valgte også Paul Weller å gå av scenen etter 50 spilte minutter.

-Jeg var j***** redd. Da jeg gikk på scenen var det store svarte skyer og jeg kunne se det gigantiske flammeinfernoet til venstre. Det spredte seg så raskt, sier legenden til The Sun.

Kings of Leon, som det siste året har toppet salgslister over hele verden med sitt siste album «Only by the Night», beklager gjennom sin talsperson avlysningen, men sier ifølge BBC at de ikke hadde noe annet valg på grunn av de «kraftige vindene og de utrygge forholdene som fulgte av dette».

Det skal ha blitt gjort forsøk på å få i stand en ny konsert på lørdag, men dette skal ha vist seg logistisk umulig i og med at bandet søndag var booket til å spille på Gurten-festivalen i Sveits og trengte lørdagen på å få utstyret til alpelandet.

Det engelske bandet Maxïmo Park avlyste også sin konsert fredag, men spilte i stedet på lørdag.

Lyd- og mageproblemer
En rekke av publikummerne fikk sine telt ødelagt, og måtte innlosjeres i en gymsal i nærheten.

Men problemer med vind var ikke det eneste arrangørene slet med i år.

HVILER UT: Mange av publikummerne ble innlosjert i en idrettshall i nærheten. FOTO:  EPA/DOMENECH CASTELLO
HVILER UT: Mange av publikummerne ble innlosjert i en idrettshall i nærheten. FOTO: EPA/DOMENECH CASTELLO Vis mer

Oasis kommer for eksempel med kraftig kritikk mot festivalen på sin egen blogg etter konserten de spilte torsdag. Noel Gallagher skriver for eksempel på bloggen at hadde det ikke vært for det fantastiske publikummet og de toppløse damene ville hele konserten vært bortkastet tid.

Øya-aktuelle Lily Allen måtte også avlyse sin opptreden på festivalen, men dette hadde ingen ting med været å gjøre. Hun var sengeliggende med mageproblemer.

MYE VIND: At værforholdene var ekstreme, kan blant annet dette bildet fra TomTom Clubs konsert illustrere. FOTO: EPA/DOEMENECH CASTELLO
MYE VIND: At værforholdene var ekstreme, kan blant annet dette bildet fra TomTom Clubs konsert illustrere. FOTO: EPA/DOEMENECH CASTELLO Vis mer