Denne festivalen klarer det få andre får til

Og i år feirer de 20-årsjubileum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Countryfestivalen på Vinstra i Oppland klarer det svært få andre festivaler i Norge får til. I 20 år har de drevet lønnsomt.

- Ett år gikk vi så vidt i minus. Bortsett fra det har vi gått i pluss hvert år med god margin, sier festivalsjef Trond Grøthe til NTB.

På et jorde i Vinstra vaier amerikanske sørstatsflagg og cowboyhatter i takt med sarte countrytoner. Nå og da ruller kortesjer med tørste motorer og skinnkledde passasjerer inn på det bilvennlige festivalområdet.

De siste 20 årene har countryfrelste fra hele landet valfartet til denne festivalen for å feste, danse og møte gamle kjente.

- For 20 år spilte Hellbillies foran kafeen med lydutstyr vi måtte låne av et lokalt band. Nå får jeg spørsmål om vann til svømmebassengene og 32 ampere strøm til campingvognene, sier Grøthe.

Også countryfans vil ha komfort. Men noe grunnleggende skiller countryfolket fra publikum på festivaler som Hove og Øyafestivalen, mener festivalsjefen.

- Jeg er ikke sikker på om store navn på plakaten i seg selv gjør at flere kommer hit. I år knuste John Fogerty artistbudsjettet vårt, noe som førte til at vi måtte sette opp prisen. Så langt har vi ikke solgt flere billetter enn i fjor, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer