Denne filmbabyen er krigsfilmens ufrivillig komiske høydepunkt

- Latterlig falsk.

LITT STIV: Men det er ingenting å si på Bradley Coopers innlevelse i scenene med «babyen» i «American Sniper». (Skjermdump fra filmen)
LITT STIV: Men det er ingenting å si på Bradley Coopers innlevelse i scenene med «babyen» i «American Sniper». (Skjermdump fra filmen) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den mørke, Clint Eastwood-regisserte krigsfilmen «American Sniper» har hatt en fantastisk åpning på kino er en av de store favorittene foran årets Oscar-utdeling.

Filmen har dessuten sparket opp en heftig debatt i USA med sin framstilling av amerikanske snikskyttere i Irak, som noen mener er glorifiserende, og for angivelig å glatte over faktafeil i det litterære forelegget, selvbiografien til den nå avdøde spesialsoldaten Chris Kyle.

Men ett aspekt av filmen får både kritikere og vanlige kinogjengere til å fnise: Babyen til Kyle (spilt av Bradley Cooper) og kona (spilt av Sienna Miller). Den er nemlig helt åpenbart en mekanisk dukke.

Det er særlig en scene i filmen som har gått sin seiersgang på Youtube, men som onsdag ettermiddag ble slettet fra nettstedet av filmstudioet Warner - med henvisning til brudd på opphavsrettighetene. Her veksler de to skuespillerne på å holde «babyen» midt i en meget alvorstung diskusjon om soldaten skal takke ja til en ny tjenesteperiode i Irak.

Ved minst en pressevisning skal scenen ha fått salen til å bryte ut i latter, skriver The Hollywood Reporter. Og på Twitter florerer vitsene om hvilken fremragende skuespillerprestasjon det er av Cooper og Miller å late som om dukken er deres eget kjøtt og blod.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.