Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Denne filmen er til alle dere som har blitt pult i ræva av Filmfondet

Se traileren til den nye komedien her.

Snart kommer den norske filmen om den norske filmen. Og i dag kan Dagbladet vise deg traileren til «Hjelp, vi er i filmbransjen», med blant andre «Torsdag Kveld i Nydalen»-gjengen, Hege Schøyen, Christian Rubeck, Pia Tjelta, Jenny Skavlan, og den svenske «Prison Break»-stjerna Peter Stormare, sistnevnte i rollen som seg selv.

Her møter vi kompisene som plutselig finner seg selv i en situasjon med ti millioner kroner på bok og en spillefilm å lage. Og traileren avsluttes for sikkerhets skyld med følgende kraftsalve fra Odd-Magnus Williamson:

- Denne filmen dedikeres alle dere som har blitt pult i ræva av Norsk filmfond!

- Det er en hilsen fra oss alle, humrer produsent Kjetil Omberg, kjent for blant annet «Tomme Tønner» og andre kommersielle filmer som har havnet på kinolerretet uten statlig forhåndsstøtte.

Avdelingsdirektør Ivar Køhn i Norsk filminstitutt - som filmfondet tilhører i dag - synes klippet er morsomt og gleder seg til å se filmen.

- Men tatt i betraktning at de har mottatt lanseringsstøtte og får etterhåndsstøtte dersom filmen blir godt tatt imot av publikum, er det nok en del offentlige penger i «Hjelp, vi er i filmbransjen», sier han i en kommentar til traileren.

Filmen fikk avslag på støtte etter en såkalt markedsvurdering.

- Skal du komme med på denne støtteordningen bør filmen ha potensiale til å nå 2-300 000 på kino. Da snakker vi «Knerten»-nivå. Det knapt noen filmer «Hjelp, vi er i filmbransjen» kan sammenliknes med, som blir så godt besøkt. Men i forhold til sitt marked og sitt budsjett kan nok denne gå godt, tror Køhn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media