Denne filmen fikk Kristoffer Joner til å gråte

Avslører sine barnefilm-favoritter.

(Dagbladet): Skuespiller Kristoffer Joner er aktuell med innspilling av storsatsingen «Doktor Proktors prompepulver», basert på Jo Nesbøs populære barnebøker.

I filmen spiller Joner selveste doktor Proktor, og han forteller til Dagbladet at han ikke føler seg helt på hjemmebane i rollen.

- Bambi på isen - Jeg ble litt overrasket da de spurte meg om denne rollen, fordi det er så annerledes fra det jeg har gjort før. Jeg føler meg litt som bambi på isen, men jeg stoler veldig på de flinke folka her, sier han. 

Joner er kjent for å spille alvorlige og mørke roller, men mener likevel rollen som doktor Proktor har noen likhetstrekk fra det han har gjort før.

- Filmen handler også om en deprimert mann, som får hjelp av to barn til å se lyset igjen. På en måte er det de samme historiene, selv om det handler om promp og mye annet. Det er alvor i dette også, sier han.

Selv forteller den anerkjente skuespilleren at han er veldig glad i å se gode barnefilmer. Han forteller at han ofte har kranglet med datteren om hvilke filmer de skal se.

Gråt av Toy Story - Det var en periode hvor det ble mye Barbie og sånn, og jeg vil jo helst se gode filmer. Jeg syns Pixar er helt fantastisk og «Toy story» er en av favorittene, sier Joner.

Han forteller at både han og datteren gråt på slutten av Toy Story 3.

- Når de alle skal dø på slutten og de holder hender og blir redda, og den lille gutten gir sine leker til den lille jenta, da satt vi og gråt begge to, sier Joner.

Han trekker også frem «Pippi» og «Shrek» som eksempler på gode barnefilmer.