«LADYBIRD»: Greta Gerwig debuterer som regissør med dramakomedien «Lady Bird» med Saoirse Ronan i hovedrollen. Filmen har norsk premiere 13. april 2018. Video: Zero Media Vis mer Vis mer

«Lady Bird»

Denne filmen har fått den beste Rotten Tomatoes-scoren - noensinne

Ingen har kastet råtne tomater på «Lady Bird».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Dramakomedien «Lady Bird» satte ny rekord med et resultat på 100 prosent positive anmeldelser hos nettstedet Rotten Tomatoes. Resultatet er basert på 170 anmeldelser, og «Lady Bird» blir med det den filmen som har fått best resultat noensinne på det populære nettstedet for filmelskere.

Å ha et resultat på 100 prosent betyr at filmen ikke har fått noen negative anmeldelser.

Den forrige rekorden ble holdt av «Toy Story 2» fra 1999, som hadde et resultat på 100 prosent positive anmeldelser basert på 163 vurderinger.

Regissørdebut

<strong>DEBUT:</strong> Greta Gerwig (t.v.) debuterer som regissør for filmen «Lady Bird». Her sammen med skuespiller Saoirse Ronan. Foto: NTB Scanpix
DEBUT: Greta Gerwig (t.v.) debuterer som regissør for filmen «Lady Bird». Her sammen med skuespiller Saoirse Ronan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Lady Bird» er skrevet og regissert av skuespiller Greta Gerwig som debuterer i regissørstolen med denne filmen.

I hovedrollen finner vi den irske, Oscar-nominerte skuespilleren Saoirse Ronan, kjent fra «Hanna», «The Host» og «Brooklyn».

Hun spiller den rebelske 17-åringen Christine/Lady Bird som prøver å finne seg til rette i California, mens hun går gjennom den vanskelige fasen i livet kalt ungdomstida.

«Lady Bird» hadde premiere i USA 3. november, og kommer på kino i Norge 13. april 2018.

Bare fersk frukt

På Rotten Tomatoes' liste over de 100 beste filmene i 2017, er det kun seks andre filmer som har fått et resultat på 100 prosent. Det vil si ingen negative anmeldelser. Resultatene her er basert på langt færre anmeldelser enn de 170 til «Lady Bird».

Nettstedet har tatt navnet fra gamle dager da publikum kastet råtne tomater på skuespillerne dersom de ikke likte teaterforestillingen.

Noen råtne tomater har det imidlertid ikke blitt kastet på «Lady Bird», som har mottatt en rekke nominasjoner og allerede dratt inn flere priser. Blant annet vant Saoirse Ronan Gotham Awards for beste skuespillerinne og Greta Gerwig en Independent Spirit Award-pris.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer