Denne filmen har størst Oscar-sjanser

Se eksklusive Brad Pitt-klipp.

(Dagbladet.no): I dag ble nominasjonslista til årets Oscar-utdeling offentliggjort. Og den levnet ingen tvil om hvilken film som har størst vinnersjanser.

Brad Pitts nye film «Den fantastiske historien om Benjamin Button» er nominert i hele 13 kategorier.

Se eksklusive klipp og intervjuer med de involverte øverst i artikkelen.

Aldres baklengs
Filmen handler om Benjamin Button, som blir født i det første verdenskrig er over, under mildt sagt uvanlige omstendigheter: Han aldres baklengs. Som nyfødt ser han ut som en olding. Deretter blir han bare yngre og yngre, og når han blir baby, er det slutt.

Line Lønning Andresen, markedsdirektør hos den norske distributøren Sandrew Metronome, forteller at de regnet med flere Oscar-nominasjoner. Derfor timet de norgespremieren opp mot nominasjonene. Filmen kommer på norske kinoer 6. februar.

- Vi har lagt oss opp mot denne datoen for å få best mulig uttelling. Når vi får såpass mange nominasjoner, tror jeg det betyr mye for billettsalget, sier hun til Dagbladet.no.

De har store forventninger til filmen.

- Den åpnet bra i Sverige forrige helg, og har gått bra i USA. Målgruppa er svært bred, jeg vil si at den passer for alle over 20 år. Men Brad Pitt drar jo også et ungt publikum. Det er en veldig bred film, med både action, drama, storslagne scener og kjærlighet. Alt ligger til rette for at det skal gå bra, mener hun.

Drømt om å spille i filmen
Pitt er nominert til Oscar for beste skuespiller, og Henson for beste kvinnelige birolle. Filmen er blant annet også nominert i de prestisjefulle kategoriene for beste film og beste regi.

I et av klippene over ser vi Button tidlig i livet, sammen med surrogatmoren Queenie, spilt av Taraji P. Henson. Hun forteller at hun syntes det var spesielt interessant å spille en afroamerikansk kvinne som fungerte som mor for en uvanlig, hvit gutt tidlig på 20-tallet.

I det andre klippet forteller kostymeansvarlig Jacqueline West om utfordringen det var å kle opp Brad Pitt som ung og gammel på samme tid.

Da Dagbladet møtte Pitt i forbindelse med europapremieren i Tyskland denne uka, fortalte han at han har drømt om å spille i filmen i en årrekke.

- Da tilbudet omsider kom, satte jeg som betingelse å få spille hovedpersonen i alle livets etapper, sa han.

Om muligheten for å få en Oscar for innsatsen, hadde han følgende å si:

- Det største slaget handler om å få gjort en film som du etterpå kan være stolt av. Men en Oscar ville selvsagt være fantastisk, den største ære, sa han.