Denne filmen kan du få se helt gratis

Hvis du er et romvesen.

(Dagbladet.no): «The Day the Earth Stood Still», med Keanu Reeves i hovedrollen, har premiere på norske kinoer i dag.

Filmen har også galaktisk premiere denne helgen.

Sci fi-filmen er en remake av klassikeren med samme navn fra 1951, og forteller historien om utenomjordiske Klaatu som vil redde planeten vår med litt drastiske metoder. Han er en venn av jorden og vil derfor beskytte den fra menneskeheten ved å utrydde oss alle.

Og siden filmen handler om et romvesen, er det jo også på sin plass å gi utenomjordiske vesener sjansen til å se filmen.

20th Century Fox skal nemlig sende filmen inn i verdensrommet og blir med dette historiske som førstemann ut til å overføre langfilmer til det ytre rom.

Komplisert teknologi
Fox tar i bruk teknologi skapt av Deep Space Communication Network, et selskap som ble stiftet av en gruppe kringkastnings- og kommunikasjonsingeniører.

Vi har litt problemer med å oversette teknologien som blir brukt for overføringen til det ytre rom, men her er det på engelsk:

- The beam transmitting «The Day the Earth Stood Still» is by redundant high-powered klystron amplifiers connected by a traveling waveguide to a five meter parabolic dish antenna.

Fredag 12 desember setter de i gang overføringene.

- Vi i Fox liker å tenke stort, og hva er større enn en galaktisk premiere? Vi ser frem til å dele «The Day the Earth Stood Still» med våre galaktiske naboer i næreheten av Alpha Centauri, og vi ser frem til å høre hva de mener om filmen, sier Fox-ansatt Bruce Snyder til comingsoon.net

Med tanke på avstandene til det ytre rom vil det trolig ta litt tid før vi får noen utenomjordiske anmeldelser av sci fi-filmen.