Denne filmplakaten ble for drøy for italienerne

Ble sensurert.

 BLODIG KLOVN:  Denne plakaten, med bilde av en hvitmalt klovn med blodig munn og nese, ble sensurert i Italia. Foto: Cross Creek Pictures
BLODIG KLOVN: Denne plakaten, med bilde av en hvitmalt klovn med blodig munn og nese, ble sensurert i Italia. Foto: Cross Creek PicturesVis mer

(Dagbladet): Filmregissøren Jon Watts er snart premiereklar med sin nye skrekkfilm «Clown», som har premiere i Italia 13. november. 

Men allerede før premieredatoen ser italienerne ut til å la seg skremme. 

På Instagram skriver nemlig skuespilleren Eli Roth at filmplakatene er blitt sensurert i Italia. 

Ble sensurert - Denne plakaten ble sensurert i Italia, skriver han på bildedelingstjenesten, og viser til en filmplakat med bilde av en klovn med hvitmalt ansikt og blodig nese og munn. 

Ifølge Yahoo skal det være bildet som ble for drøyt for publikum og muligens underteksten «Ingen barn er trygge».

Roth virker imidlertid ikke så brydd av sensureringen.

Like etter la han nemlig ut den sensurerte versjonen på Instagram.

- Enda skumlere - Jeg synes denne er enda skumlere, skriver han. 

Hovedrollen i filmen spilles av svenske Peter Stormare og klovnen blir spilt Eli Roth. Stormares motspiller er amerikanske Laura Allen, kjent fra en rekke tv-serier, blant annet «Ravenswood».

Det er foreløpig ikke satt noen premieredato for filmen i Norge.

Dette er ikke første gang italienske filmplakater har vekket oppsikt. I desember i fjor var det flere som sperret opp øyene da storfilmen «12 years a slave» ble presentert med en ganske annen filmplakat i Italia, enn andre steder.

Der var nemlig hovedrolleinnehaveren Chiwetel Ejiofor byttet ut med Brad Pitt, og rasismeanklagene haglet mot distribusjonsselskapet, før de gikk ut å unnskyldte endringene.

Banned in Italy! This poster for #Clown.

Et bilde publisert av Eli Roth (@realeliroth) på