Anmeldelse: Taran Bjørnstad, Bjørn Sortland

Denne fristelsen faller mange ungdomsbokforfattere for

To nye ungdomsromaner om flyktningkrisa gjør sterkt inntrykk, men den ene fungerer bedre enn den andre.

FARLIG FLUKT: Flyktninger er et hett tema i ungdomslitteraturen. Bildet er fra en flyktningleir på Kypros. Foto: NTB SCANPIX
FARLIG FLUKT: Flyktninger er et hett tema i ungdomslitteraturen. Bildet er fra en flyktningleir på Kypros. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fortellinger om flyktninger er et hett tema i ungdomslitteraturen. Nylig ble to nye sluppet. De er proffe og gjennomarbeidede begge to, men Taran Bjørnstad gjør som mange ungdomsbokforfattere. Hun faller for fristelsen å la den unge fortellerstemmen bli i overkant poetisk, analytisk og klok.

Seksten år gamle Nokokure blir funnet alene og forkommen på Sentralbanestasjonen. Hun bringes til politiets utlendingsenhet, og deretter til et asylmottak på Sørlandet. Hun er redd. Hun har løyet for politiet. Hun går tur, og ser en gammel hest som står alene i en innhegning. Den blir hennes eneste venn, og får høre sannheten om hennes brutale reise.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer