Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Denne gang vil jeg ikke kalle det bakgrunnsmusikk

P3-sjef ville ikke spilleliste Robbie Williams' norske medlåtskriver i sommer.

«INGEN RADIOLÅT»: Artist og klubbprodusent Todd Terje fikk høre at låta «Inspector Norse» lignet bakgrunnsmusikk. Nå er låta «Eurodans» plukket opp av Robbie Williams. Foto: Maren Sundt-Hansen
«INGEN RADIOLÅT»: Artist og klubbprodusent Todd Terje fikk høre at låta «Inspector Norse» lignet bakgrunnsmusikk. Nå er låta «Eurodans» plukket opp av Robbie Williams. Foto: Maren Sundt-Hansen Vis mer

(Dagbladet): I sommer så musikksjefen i NRK P3 seg nødt til å rykke ut i media for å forsvare at radiokanalen ikke hadde spillelisten den norske artisten Todd Terje, som med undergrunnshiten «Inspector Norse» blant annet har fått rotasjon på radiokanalen BBC i England.

Ifølge Dagsavisen ga låta Mats Borch Bugge assosiasjoner til «bakgrunnsmusikken til en strandbar eller en butikk», og han karakteriserte den som «ingen stor radiolåt» i sin egen kommentar.

Men siden den debatten rullet og gikk i sommer, har Todd Terje markert seg ytterligere i utlandet.

Williams' nye singel Robbie Williams' nye singel «Candy» er basert på den norske artisten og klubbprodusentens låt «Eurodans», og Todd Terje er derfor oppført som én av låtskriverne sammen med Take That-kompisene Williams og Barlow.

- Jeg synes dette er kjempekult, veldig gøy at en så stor artist har plukka opp låta hans. Så får vi se om det gjør sitt til at Robbie Williams får yngre lyttere, sier Borch Bugge til Dagbladet.

Ikke begeistret Borch Bugge har hørt låta, men er ikke fra seg av begeistring hva «Candy» gjelder.

- Låta er helt ok, men Robbie Williams er jo «yesterday's news». Dette er et skritt i riktig retning, tatt i betraktning hva Robbie Williams har levert de siste åra, sier Borch Bugge som vurderer låta, men har liten tro på spillelisting i NRK P3.

- Ikke bakgrunnsmusikk denne gang, altså?

- Nei, denne gang vil jeg ikke kalle det bakgrunnsmusikk.

Ble plukket opp Den norske produsenten og artisten forteller at han ble overraska da Williams' manager ringte.

NY SINGEL: Robbie Williams er klar med nytt materiale. Foto: AP Photo / Matthias Schrader
NY SINGEL: Robbie Williams er klar med nytt materiale. Foto: AP Photo / Matthias Schrader Vis mer

- Jeg har aldri pusha låta til noen selv, men så fikk jeg plutselig en telefon fra manageren til Robbie Williams som sa at han hadde en god nyhet til meg. Han fortalte at de hadde basert den nye Robbie Williams-singelen på låta mi, og at jeg skulle få godt låtskriverbetalt, sier Todd Terje, som egentlig heter Terje Olsen, til Dagbladet.

Nå vil nordmannen satse mer på studioarbeid framover, og før helga la Bryan Ferry ut en video på YouTube-kontoen sin som viste de to sammen i Roxy Music-legendens studio.

- Jeg vet ikke så mye om hva som kommer ut av den studiotiden, og har veldig få forhåpninger, men det var veldig gøy og lærerikt å tilbringe tid sammen med Brian Ferry. Han var veldig laidback og var en kul fyr, forteller Todd Terje.

- IKKE BAKGRUNNSMUSIKK: Mats Borch Bugge i NRK P3 er ikke fra seg av begeistring over Robbie Williams nye låt, basert på Todd Terjes «Eurodans», men får ikke bakgrunnsmusikkassosiasjoner denne gang. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
- IKKE BAKGRUNNSMUSIKK: Mats Borch Bugge i NRK P3 er ikke fra seg av begeistring over Robbie Williams nye låt, basert på Todd Terjes «Eurodans», men får ikke bakgrunnsmusikkassosiasjoner denne gang. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media