Denne gangen har Felberg dressa seg skikkelig opp

Fikk kritikk for å gå i singlet på Stjernekamp.

IKKE LENGER HAN SINGLET-FYREN: Stjernekamp-dommer Thomas Felberg har dresset seg for anledningen. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
IKKE LENGER HAN SINGLET-FYREN: Stjernekamp-dommer Thomas Felberg har dresset seg for anledningen. Foto: Tomm W. Christiansen / DagbladetVis mer

FORNEBU (Dagbladet): Det er duket for en ny runde med NRKs musikalske sjangerlek, «Stjernekamp», og i dag er det storbandmusikk de forskjellige artistene skal prøve seg på. I studioet på Fornebu utenfor Oslo har dommer og musikkekspert Thomas Felberg trukket i stram, stripete dress for anledninga.

Det i skarp kontrast til forrige ukers westernskjorte - og, ikke minst, den hvite singleten Felberg stilte i for to uker siden.

- Siden det er storbandmusikk som står på agendaen måtte jeg ha på meg dress. Dessuten er jeg invitert på middag senere i kveld med noen av slektningene til Al Capone, sier Felberg.

Ikke taco, takk! Både han og med-dommer Mona B. Riise har gjort det til sin gimmick å avspeile kveldens musikalske sjanger i antrekk og styling.

- Jeg vil oppfordre alle hjemme i tv-stua til å gjøre det samme. Både kle seg etter sjangeren og velge mat som passet til. I kveld går det ikke an å spise taco - jeg vil heller anbefale en ekte New York-steak. Neste uke, når det er hiphop, bør folk spise en fried chicken, sier rockeren, som er kjent såvel for sine radioprogrammer som vokalistrollen i tungrockbandet WE.

Ifølge VG var det flere som reagerte på singleten fra funkprogrammet for to uker siden.

- Noen syntes det ble litt mye hud på en blek rocker, men det var ikke vondt ment. Det var en hyllest til kropp og svette. Fordelen var at jeg ikke ble så varm under sending. Det kan nok bli en større utfordring i dag, sier han.

Tight orkester I kveld skal Reidun Sæther synge «Mack the Knife», Lars-Erik Blokkhus «Sir Duke», Nora Jabri «Tough Lover», Mo skal synge «Sex Machine», Raylee «Big Spender», Paul Hansen «Penny Lane» og Anita Skorgan skal synge «They Can' Take That Away From Me» før Jørn Hoel avslutter med «I've Got News For You».

Dagbladet anmelder alle opptredenene fortløpende. Felberg påpeker at storbandsjangeren er en som krever mye av deltakerne som vokalister.

- Det er en sjanger preget av musikalitet og høyt teknisk nivå. Vokalistene må være PÅ - synger du litt skjevt kan du kanskje komme unna med det i blues, men mot et tight orkester avsløres det med en gang, sier han.

- For øvrig vil formidingsevne og å synge som om det hanslet om ditt eget liv, være utslagsgivende. Og med et band på 17-18 mann blir det garantert trøkk og mye musikk, sier Felberg.

Det er Jens Wendelboe som er ukas musikalske mentor, som han har vært det i storbandsendingene på de tidligere Stjernekamp-sesongene. Han har blant annet ledet Big Crazy Energy Band, jazzkvartetten Crazy Energy Jazz Quartet og vært fast trombonist i Blood Sweat & Tears.