Denne gangen slåss han mot KGB

Men blir det klining med Cate Blanchett?

(Dagbladet.no): I mai er det premiere på den fjerde Indiana Jones-filmen, «Indiana Jones and the kingdom of the Crystal Scull». Og selv om informasjon om filmen har lekket ut i månedsvis, har produsentene først nå bestemt seg for å offisielt avsløre litt av handlingen i filmen.

Til ABCNews forteller medprodusent Frank Marshall at historien (nok en gang) først og fremst handler om å oppspore skatter med overnaturlige krefter.

Der de tre første filmene ble lagt til perioden før andre verdenskrig, foregår «Indiana Jones and the Crystal Skull» (som i virkeligheten) nitten år senere. Det er med andre ord 1957 og kald krig. Harrison Ford, som spiller Indiana Jones, har fylt 65 år.

- Indiana Jones er ikke uten feil. Han skader seg og har smerter i muskler og ledd. Det er det folk liker ved han, han er en ekte karakter, ikke en karakter med superkrefter, sier Marshall.

Det er ikke lenger nazistene som er hovedfienden til Indy, men KGB-agenter som også er ute etter krystallhodeskallen. De er ledet av den forføreriske agent Spalko, som spilles av Cate Blanchett.

- Indy har alltid hatt et hat/elsk-forhold til kvinnene han har vært involvert med, sier Marshall.

Og apropos, Karen Allen, som spilte Marion Ravenwood i «Raiders of the lost ark», skal også ha en fremtredende rolle i filmen.

Denne gangen slåss han mot KGB