Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Denne gnageren kan håve inn priser

Tar rotta på syngende pingviner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hvert år deles Annie-prisen ut for beste animasjonsfilm på kino eller tv.

Nå er nominasjonene for 2006 offentliggjort, og studioet DreamWorks ser ut til å bli den store vinneren med 17 nominasjoner for filmene «Nedenom og hjem igjen» og «Over hekken».

«Nedenom og hjem igjen» - som har norgespremiere fredag - er også den enkeltfilmen med flest nominasjoner, sammen med Disney-filmen «Biler». Begge kan få ni priser

«Biler» er blant annet nominert for beste langfilm og beste regi, i tillegg til beste filmmusikk (Randy Newman). «Nedenom og hjem igjen» kan blant annet vinne for regi, manus og beste stemme (Ian McKellen).

«Happy Feet» - som åpnet middels på norske kinoer i helgen - kan også vinne for beste film, men ble ikke nominert i like mange kategorier som sine konkurrenter.

Annie-prisen er ikke bare prestisjetung i seg selv. Vinneren av beste film har hvert år siden utdelingen startet også vunnet Oscar for beste animasjonsfilm.

Utdelingen skjer 11. februar til neste år.

Les mer, kast terning og skriv anmeldelser i Dagbladet.nos filmbase:

POPULÆRE ROTTER: «Nedenom og hjem igjen» - som er laget av den samme gjengen som stod bak «Wallace & Gromit og varulvkaninens forbannelse» - fikk en god åpning på amerikanske kinoer, og er nå nominert til flere Annie-priser. Foto: FILMWEB
POPULÆRE ROTTER: «Nedenom og hjem igjen» - som er laget av den samme gjengen som stod bak «Wallace & Gromit og varulvkaninens forbannelse» - fikk en god åpning på amerikanske kinoer, og er nå nominert til flere Annie-priser. Foto: FILMWEB Vis mer

Nedenom og hjem igjen

Over hekken

Biler

Happy Feet

image: Denne gnageren kan håve inn priser
Hele Norges coronakart