Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Denne horrorfilmen knuste «Saw» i USA

Uten noe blod og gørr.

|||(Dagbladet.no): De omdiskuterte «Saw»-filmene vært blant tidenes mest lønnsomme filmserier. De er svært billige å lage, og har som regel tjent inn gode penger når de har hatt premiere hver Halloween-helg siden 2004.

I helgen kom imidlertid tallene som kan tyde på at folk begynner å bli lei «torturpornoen».

Den sjette filmen i serien tjente nemlig bare inn 14,8 millioner dollar. Det er det dårligste i seriens historie, og under halvparten av de 30 millionene film nummer fem tjente inn for ett år siden.

Mer autensitet
I stedet var det en annen lavbudsjettsfilm som stakk av med billettkjøpernes penger.

«Paranormal Activity» er horror laget over samme lest som blant annet «Cloverfield» og «Blair Witch Project». Filmen er satt sammen av tilsynelatende autentiske klipp fra videokameraet til kjæresteparet Micah og Katie.

De to mistenker at huset de bor i er hjemsøkt, og setter opp kameraet i et forsøk på å dokumentere dette.

Resultatet har blitt en film som ifølge mange kritikere har blitt skremmende, til tross for minimalt med blod og gørr.

Har du sett «Paranormal Activity»? Kast terning her

Kreativ markedsføring
Markedsføringen av filmen har vært et eksempel på gjennomslagskraften nettet kan ha for slike type filmer. «Paranormal Activity» ble nemlig laget for to år siden, og har vært vist på flere skrekk- og horrorfestivaler.

For et par uker siden begynte Paramount å vise filmen i enkelte collegebyer, og visningene ble kjapt utsolgt. Ryktene begynte å gå, og Paramount oppfordret alle som ønsket å se den til å besøke filmens hjemmeside for å forlange at den skulle settes opp i flere kopier.

Etter at over en million slike «krav» hadde kommet inn, kunne distributøren reklamere med at «Paranormal Activity» var «historiens første film som er utgitt av DEG».

«Paranormal Activity» kommer på kino i Norge 4. desember. Distributør Scanbox jobber med å få satt opp «Saw VI» innen kort tid.

Har du sett «Paranormal Activity»? Kast terning her

«Saw VI» i Dagbladets filmbase

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media