Matlagingsshow med cannabis

Denne ingrediensen skaper rabalder for Netflix' nye matprogram

Med cannabis-infuserte matretter kniver deltakerne om å få høyest poengscore. Men Forbundet mot rusgift mener programmet uskyldiggjør cannabis.

CANNABIS-MATLAGING: Konseptet til det nye matlagingsshowet er ifølge Netflix at «to kokker tilbereder marihuana-tilsatte retter som gir deg vann i munnen, til et panel bestående av veldig chille kjendisdommere». I skåla ligger marihuana som skal brukes i konkurransen. Foto: Netflix Media Center
CANNABIS-MATLAGING: Konseptet til det nye matlagingsshowet er ifølge Netflix at «to kokker tilbereder marihuana-tilsatte retter som gir deg vann i munnen, til et panel bestående av veldig chille kjendisdommere». I skåla ligger marihuana som skal brukes i konkurransen. Foto: Netflix Media Center Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi mener dette programmet er forkastelig, og mener Netflix burde holde seg for god til å sende et slikt program, sier forbundsleder Knut Reinås i Forbundet mot rusgift.

22. juni har matlagingsshowet «Cooking on high» premiere på Netflix. Som navnet hinter om, er dette en matlagingskonkurranse, men med en tvist.

Netflix beskriver selv programmet som «det første cannabis-matlagingsshowet noensinne», der «to kokker tilbereder marihuana-tilsatte retter som gir deg vann i munnen, til et panel bestående av veldig chille kjendisdommere».

Cannabis-ekspert

Konseptet går ut på at ti konkurrenter skal prøve å lage den mest kreative matretten de klarer, med marihuana som en av ingrediensene - i form av oljer, smør eller toppskuddene på marihuanaplanten, skriver matnettstedet Food & Wine, som har fått se den første episoden av programmet.

Ikke bare det, et premiss for showet er at oppskriftene skal være såpass potente at dommerne blir påvirket av deltakernes retter, ifølge nettstedet High Times.

Det samme nettstedet opplyser om at programmet vil få 18-års grense.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer