Matlagingsshow med cannabis

Denne ingrediensen skaper rabalder for Netflix' nye matprogram

Med cannabis-infuserte matretter kniver deltakerne om å få høyest poengscore. Men Forbundet mot rusgift mener programmet uskyldiggjør cannabis.

CANNABIS-MATLAGING: Konseptet til det nye matlagingsshowet er ifølge Netflix at «to kokker tilbereder marihuana-tilsatte retter som gir deg vann i munnen, til et panel bestående av veldig chille kjendisdommere». I skåla ligger marihuana som skal brukes i konkurransen. Foto: Netflix Media Center
CANNABIS-MATLAGING: Konseptet til det nye matlagingsshowet er ifølge Netflix at «to kokker tilbereder marihuana-tilsatte retter som gir deg vann i munnen, til et panel bestående av veldig chille kjendisdommere». I skåla ligger marihuana som skal brukes i konkurransen. Foto: Netflix Media Center Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi mener dette programmet er forkastelig, og mener Netflix burde holde seg for god til å sende et slikt program, sier forbundsleder Knut Reinås i Forbundet mot rusgift.

22. juni har matlagingsshowet «Cooking on high» premiere på Netflix. Som navnet hinter om, er dette en matlagingskonkurranse, men med en tvist.

Netflix beskriver selv programmet som «det første cannabis-matlagingsshowet noensinne», der «to kokker tilbereder marihuana-tilsatte retter som gir deg vann i munnen, til et panel bestående av veldig chille kjendisdommere».

Cannabis-ekspert

Konseptet går ut på at ti konkurrenter skal prøve å lage den mest kreative matretten de klarer, med marihuana som en av ingrediensene - i form av oljer, smør eller toppskuddene på marihuanaplanten, skriver matnettstedet Food & Wine, som har fått se den første episoden av programmet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer