Melodifestivalen:

- Denne kvelden vil man bare glemme

Den svenske MGP-sendingen slaktes i hjemlandet.

KRITIKK: Musikkredaktør i Expressen, Anders Nunstedt, mener den andre delfinalen av årets "Melodifestivalen" i Malmö var en stor tragedie. På bildet: Førsteplass Mariette Hansson med sitt bidrag "A Million Years" Foto: Jonas Ekströmer / TT 
KRITIKK: Musikkredaktør i Expressen, Anders Nunstedt, mener den andre delfinalen av årets "Melodifestivalen" i Malmö var en stor tragedie. På bildet: Førsteplass Mariette Hansson med sitt bidrag "A Million Years" Foto: Jonas Ekströmer / TT  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) På lørdag var det duket for andre delfinale av musikkkonkurransen «Melodifestivalen» i Malmö i Sverige.

Etter at alle stemmene var talt opp kom Mariette Hansson med låta «A million years» på førsteplass, og Benjamin Ingrosso med «Good lovin'» på andreplass. Begge artistene ble dermed sendt direkte videre til den svenske finalen.

Men den seiersgleden varte imidlertid kort for førstnevnte, da Mariette Hansson falt ned i et hull på scenen under pressekonferansen etter konserten.

Dette skjedde da produksjonen var i gang med nedriggingen av scenen, så hullet i gulvet var etter en av lyskasterne som hadde blitt fjernet. Etter hendelsen anmeldte SVT seg selv til Arbeidstilsynet, og pressesjef for «Melodifestivalen» Lili Assefa, har sagt at de tar på seg det fulle ansvaret for ulykken.

- Melodifestivalen er i fritt fall, sier Expressens spaltist og musikkredaktør Anders Nunstedt om uhellet.

- Denne semifinalen var ikke verdig

Han mener nemlig at denne hendelsen kun var prikken over i'en under den ellers «mislykka» kvelden.

- Herregud, hvilke amatører er det som står bak årets manus og programinnhold? Det kan ikke ha kommet som noen overraskelse på SVT at det også i år ville bli holdt «Melodifestivalen». Likevel ser det ut som at de begynte å skisse på dette innholdet på mandag, skriver Nunstedt i en kommentar hos Expressen.

Han legger til at han mener «greenroom»-intervjuene var så pinlige at han ble redd hver gang en artist skulle intervjues, samt at det så ut som at programlederne under hele sendingen kjempet for å finne en slags kjemi og timing.

- Denne semifinalen var rett og slett ikke verdig (...). Artistene må nesten spørre seg selv hva de har begitt seg ut på. De har øvd på numrene sine i månedsvis, og forberedt alt fra klær, hår, koreografi og kameravinkler. De blir attpåtil sett av millioner av tv-seere.

- Denne kvelden vil man bare glemme, skriver Nunstedt i den svenske avisa.

Omskriving av låt

Det har heller ikke bare vært jubel og glede i forkant av årets store musikkbegivenhet. I forrige uke ble det kjent at en av de nominerte artistene, Lisa Ajax, var nødt til å skrive om låta si om hun skulle gå videre til Eurovision Song Contest.

Årsaken til det var at ordet "fuck" blir nevnt hele ti ganger i låta hennes «I don't give A», og reglene for Eurovision Song Contest sier at banning og grove ord kan føre til diskvalifisering.

- Jeg mener at det jeg synger om, ikke kan beskrives på noen annen måte. (...) Teksten handler om at jeg ikke overhodet bryr meg om hva dere sier, og jeg vet ikke hvilket annet ord jeg skulle ha brukt, sa Lisa Ajax til Aftonbladet i forrige uke.

Hun sa at hun ikke visste noe om reglene i forhold til banneord, og at hun heller ikke hadde blitt informert om det.

SLIK HAR HAN BLITT EN NETTHIT: I likhet med Norge hadde Sverige sin Melodifestival i helga. Denne tegnspråktolken har fått massiv oppmerksomhet etter denne lille dansen. Video: SVT Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer