MEKLINGEN ER I GANG: TV-kanaler og tv-seere setter nå sin lit til denne kvinnen, meklingskvinne Inger Tellefsen. I går, mandag møtte partene i tv-konflikten, Norsk Filmforbund (t.v) og Produsentforeningen til det første meklingsmøtet. Meklingen fortsetter i dag. Foto: Anders Grønneberg
MEKLINGEN ER I GANG: TV-kanaler og tv-seere setter nå sin lit til denne kvinnen, meklingskvinne Inger Tellefsen. I går, mandag møtte partene i tv-konflikten, Norsk Filmforbund (t.v) og Produsentforeningen til det første meklingsmøtet. Meklingen fortsetter i dag. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Denne kvinnen skal redde tv-høsten for oss nordmenn

Høstens tv-håp heter Inger Tellefsen.

||| TV-høsten kan bli temmelig kjedelig dersom ikke meklingskvinne Inger Tellefsen får Norsk Filmforbund og Produsentforeningen til å bli enig om en lønns- og arbeidsavtale.

- Det er partene som må bli enig, men jeg skal gjøre mitt beste, sier Inger Tellefsen til Dagbladet.

Rammer hele Norge I går, mandag 8. august, møtte Norsk Filmforbund og Produsentforeningen til det første meklingsmøtet i kontorene til Riksmeklingsmannen i Oslo.

Selv om vi ikke snakker om store og mektige forbund, vil en streik ramme hele Norge.

Dersom ikke partene kommer til enighet står en rekke norske tv-produksjoner i fare, som f.eks «Farmen», «Jakten på kjærligheten» og «X-factor».

- Grei begynnelse Men partene er optimistiske. På vei ut fra møtet i går kveld beskrev Sverre Pedersen, forbundsleder i Norsk Filmforbund, seg selv som optimist.

- Vi tror meklingen vil lede fram, og vi er optimistiske. Dette er en grei begynnelse. Vi kom ikke fram til noe konkret, men det forventer vi at skjer tirsdag, sa Pedersen.

Meklingskvinne Inger Tellefsen bekrefter at de har begynt en prosess, og at de skal møtes igjen til nye møter i dag.

Partene møter igjen på Riksmeklingsmannens kontor i dag, tirsdag, klokka 13.

Verst for TV2 TV2 er den kanalen som vil kunne bli hardest rammet. Programdirektør Nils Ketil Andresen ser at programmer som «Farmen», «Jakten på kjærligheten» og «Senkveld» kan stå i fare. Blir streiken et faktum vil kanalen måtte fylle hullene med repriser.

Filmforbundet er kamplystet og vil ikke gi seg før de har en god avtale for sine om lag 1000 medlemmer innenfor foto, lyd, klipp og regi.

- Vi har vært i samtaler med Produsentforeningen siden 2005 uten å komme til enighet. Fem år er nok, sa filmforbundsleder Pedersen før møtet.

Tror på løsning Forhandlingene mellom partene startet i januar i år, og ble brutt før ferien. Likevel har Filmforbundet tro på en løsning.

- Vi tror ikke det blir en konflikt, hvertfall ikke over tid. Motparten og tv-kanalene er ikke tjent med det, sa Pedersen.

Produsentforeningens delegasjonsleder, generalsekretær Leif Holst Jensen, håper også på en løsning.

- Vi tror dette skal ordne seg, sa Holst Jensen før møtet.

I etterkant ville ikke Holst Jensen si noe mer enn at det opplevdes som fint å være i gang med meklingen.