USKYLDIG?: Ammoniumklorid (NH4Cl) kalles salmiakk eller salt lakris av folk flest. Uskyldig godteri?
USKYLDIG?: Ammoniumklorid (NH4Cl) kalles salmiakk eller salt lakris av folk flest. Uskyldig godteri?Vis mer

Denne lar staten styre ditt sinn!

Salt lakris er umåtelig populært i Sverige, Danmark, Finland, Island, Nederland og Norge. Tilfeldig? Neppe.

Meninger

Ordet «chemtrails» får fagfolk flest til å fnyse. At staten og kommersielle flyselskaper sprayer oss med kjemikalier fra oven høres søkt ut, for å si det mildt. Men om du ikke greier å fri deg fra tanken på at noen styrer deg med kjemien som hjelp, bør du leser denne teksten til veis ende.

Ammoniumklorid. Smak på ordet. Hvis du, som meg, anser deg for å være en god nordmann, vil du sannsynligvis elske smaken. Ammoniumklorid (NH4Cl) kalles nemlig for salmiakk eller salt lakris av folk flest. Uskyldig godteri? Nei, stoffet er langt farligere enn du tror. Forskning viser at NH4Cl senker den kognitive motstandsevnen. Det vil med andre ord si at du blir mer velvillig innstilt for autoriteter og statlige overgrep.

Se for deg følgende scene: de profilerte chemtrails-aktivistene Kurt Oddekalv og Berit Ås står på en slette og ser flystripene brodere himmelen. «Berit, ser du hvor tykke kondensstripene er i dag?» sier Kurt, og putter en IFA i munnen. Han byr den tidligere SV-politikeren på en pastill, og hun takker ja. Hun tenker litt, før hun sier «Luften er fylt av barium. La oss gå innendørs».

Det verken Kurt eller Berit har skjønt, er at faren befinner seg ikke oppe blant skyene. De har den i munnen! IFA, dundersalt og Lakrisal er virkemidlene sosialdemokratene bruker for å gjøre oss til lakeier som villig lar staten regulere våre liv.

Tror du meg fortsatt ikke? La oss se litt på fakta. Salmiakksmak er noe de fleste i verden ikke kan fordra. Men det finnes noen unntak. I Finland, Sverige, Island, Norge, Danmark og Nederland er nemlig salt lakris umåtelig populært. Dette er akkurat de samme landene som økonomene regner som sosialdemokratier. Her godtar befolkningen et skyhøyt skattenivå og en overdreven offentlig sektor. Tilfeldig? En hver får gjøre seg opp sin mening, men jeg tør i alle fall ikke å avfeie dette.

La oss se på litt flere fakta. I 1976 utviklet dansken Per Fjelsten sukkertøyet Tyrkisk Pepper, der ammoniumklorid og svartpepper utgjorde smaksstoffene. Dropset slo an blant danskene og kun to år etter vant en presset Anker Jørgensen gjenvalg for Socialdemokraterne. Er dette også en tilfeldighet?

Flere fakta: Våren 1982 lanserte Cloetta ammoniumklorid-godteriet Djungelvrål på det svenske markedet. I samme år vred Olof Palme og «sossarna» makten fra de borgerlige. Igjen hadde et kjemisk stoff påvirket historiens gang.

Jeg kunne ha kommet med mange flere eksempler. Men om du fortsatt ikke tror meg, gjør følgende eksperiment. Når du om et par uker får lisensen fra NRK i posten, kjenn etter hvor forbannet du blir. På staten. På overformynderiet. Så putter du en pulverpadde i munnen og venter fem sekunder. Ser du? Nå er alt plutselig helt greit. I en lykkerus av sukker og salmiakk betaler du lisensen med glede.

I motsetning til den søte lakrisen i lakrispiper, som gjør velgerne borgerlig anlagt, skaper salt lakris lydige skattebetalere. Ammoniumklorid er sosialdemokratiets glidemiddel. Tenk deg godt om før du putter noe svart i smågodtposen i helgen.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.