FORNØYD: Filmregissør Tommy Wirkola mener unge folk ikke bryr seg om dårlige anmeldelser, og er godt fornøyd med publikumsmottakelsen av storfilmen «Hansel & Gretel - Witch Hunters». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORNØYD: Filmregissør Tommy Wirkola mener unge folk ikke bryr seg om dårlige anmeldelser, og er godt fornøyd med publikumsmottakelsen av storfilmen «Hansel & Gretel - Witch Hunters». Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Denne mannen har solgt billetter for 60 millioner dollar

Det skjønner ikke anmelderne.

(Dagbladet): - Det hadde selvfølgelig vært hyggelig å få noen gode anmeldelser, men det viktigste for meg er at publikum liker filmene mine, og at det selges billetter, sier filmregissør Tommy Wirkola til Dagbladet.

Filmen «Hansel & Gretel - Witch Hunters» hadde verdenspremiere i forrige uke og gikk rett til topps på kinobesøkslistene verden over, blant annet i USA, til tross for svært lunkne anmeldelser.

Solid åpning Etter åpningshelgen hadde filmen spilt inn over 19 millioner dollar, ifølge filmnettstedet Box Office Mojo.

- Åpningen i USA var solid. Jeg hadde kanskje håpet på enda litt mer, ut ifra interessen, men vi tjente inn produksjonskostnadene allerede første helgen, så det er jeg fornøyd med, sier Wirkola.

Ifølge Box Office Mojo har filmen nå spilt inn nærmere 60 millioner dollar. Wirkola er ikke overrasket over at de lunkne anmeldelsene ikke har påvirket billettsalget.

- Anmeldelser er så subjektivt, og ofte er ikke anmelderen i vår målgruppe. Det viser seg gang på gang at unge folk ikke bryr seg om anmeldelser. Filmer lever ofte på «word of mouth», og det har mye mer å si hva folk skriver på Facebook og Twitter. Det virker som vi har en positiv buzz på internett og ute blant folk, sier han.

Wirkola er den andre norske filmregissøren som har klart å toppe kinolistene i USA. Bare Harald Zwart har klart det før han, da med filmen «The Karate Kid».

- Harald Zwart investerte penger i «Død Snø», og jeg opplevde tidlig at han hadde troen på meg. Det har jeg satt utrolig pris på, og det er utrolig artig å være nummer to etter han, forteller Wirkola.

- Ikke noe dype greier I kveld har eventyrfilmen om Hans og Grete premiere i Norge.

- Jeg gleder meg til å se venner, familie og kolleger i kveld. De kommer til å si at filmen er bra uansett, så jeg er ikke så nervøs for mottakelsen. Vi har laget en ren underholdningsfilm, ikke noe dype greier, men jeg håper det norske folk liker det, sier han.

Filmen er basert på det kjente eventyret om Hans og Grete, men utspiller seg i tiden etter eventyrets dramatiske slutt i pepperkakehuset. I filmen er Hans og Grete tilbake som profesjonelle heksejegere.

- Det var favoritteventyret mitt da jeg vokste opp. Jeg hadde den på kasett og hørte gjerne på den før jeg skulle legge meg for kvelden. Siden da har jeg hatt fortellingen i bakhodet, fordi eventyret forlater skuespillerne på en interessant plass. Alle lurer jo på hva som skjer etter de dytter heksa inn i ovnen, sier Wirkola om filmen.

Foreløpig har Wirkola planer om å lage en oppfølger til «Død Snø», men ser ikke bort ifra at han vil prøve seg i andre filmsjangere enn actionkomedier etter hvert.

- Jeg kunne tenke meg å gjøre noe annet. Jeg er åpen for det meste, kanskje ikke musikal, men jeg kunne tenke meg Sci-Fi, forteller han.