Denne mannen hates

Per Inge Torkelsen anmeldte i går Rogalands Avis og en leserbrevskribent som har framsatt drapstrusler mot ham i avisa. Etter at han ga ut «Den store, stygge eldreboka», er han blitt angrepet fysisk og slått med paraplyer av eldre. Se hva Torkelsen mener om eldre!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torkelsen hadde ventet bråk etter sitt oppgjør med det han kaller Frp-holdningene blant de eldre, men ikke mordtrusler og fysiske angrep. Komikerens show saboteres, og han har mottatt en rekke anonyme brev. Da lokalavisa viderebrakte mordtrusler fra en navngitt leser var begeret nådd.

- Det var forferdelig å lese at han ber «gode pensjonister» skyte meg. Jeg kan ikke huske å ha sett maken siden utgivelsen av «Sataniske vers». Jeg tar truslene på alvor, sier han.

Anonyme brev

I boka skriver Torkelsen blant annet at pensjonister som har mye penger bør betale for seg for at minstepensjonister uten annen inntekt, alenemødre og familier i etableringsfasen skal få det bedre.

- En gjennomsnittlig pensjonist har 400000 kroner på bok når han/hun dør. Og de har eiendommer. Likevel vil de ikke dele. Og mot meg framsetter de halvbrune drittsekkene trusler. Jeg sier ikke at alle pensjonister er slik, men de som har gjort seg til talsmenn og -kvinner for pensjonistene de siste åra, er noe spesielle. 40- 50 brev, mest anonyme, angriper meg for å være «negervennlig», og tror det er et skjellsord. På e-post er det positive meldinger fra unge folk. Drittsekkene behersker ikke teknologien.

Tatt imot

Han har tatt imot slag og ukvemsord, uten å ta igjen, men er grundig lei.

- Det er fint at vi får blottstilt bøllene. De er ikke noe vakkert syn. Jeg er redd en meningsmåling blant de eldre ville gitt Frp reint flertall. Jeg savner tida da det var en skam å stemme Frp. Det er nifst hvor mange eldre som stemmer på Frp, delvis av rasistiske grunner.

Nå setter Torkelsen sin lit til at politiet straffeforfølger den som har framsatt drapstrusselen.

- Hvorfor er eldre til de grader blitt seg selv nærmest?

- Det blir ikke stilt krav til dem. De får honnør, heder, penger og hjelp, og så unner de ingen andre noe. De er allergiske mot ungdom og de hater utlendinger. Det minste vi kan forlange er at de betaler for seg, og oppfører seg anstendig. Mordtrusler aksepteres ikke, selv fra gamlinger, sier Torkelsen.

TRIST KLOVN: - Jeg skjærer ikke alle pensjonister over én kam, men de egoistiske rasistene blant dem er de som roper høyest og gjør seg synlige ved valg. Og selv ikke de skal slippe unna med mordtrusler, sier Per Inge Torkelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer