NY LEDER: Kulturminister Anniken Huitfelt og den nye lederen for Norsk kulturråd Yngve Slettholm som ble utnevnt fredag.
Foto: Morten Holm / Scanpix
NY LEDER: Kulturminister Anniken Huitfelt og den nye lederen for Norsk kulturråd Yngve Slettholm som ble utnevnt fredag. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer

Denne mannen skal forvalte 1,2 milliarder kulturkroner

Yngve Slettholm blir ny leder for Norsk kulturråd.

I dag ble det klart at Yngve Slettholm blir den nye lederen for Norsk kulturråd. Han tar over etter Bentein Baardson, og skal være faglig ansvarlig for forvaltninga av tilsammen 1,2 milliarder kroner, bevilget av staten.

- Kulturrådet har fått flere nye oppgaver og er vårt viktigste kulturstyre, sier kulturminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding.

Slettholm er komponist og har blant annet jobbet som statssekretær i Kultur- og kirkedepartementet.

- Rådet har personer med bred og sterk kunst- og kulturfaglig bakgrunn innen scenekunst, musikk, litteratur, billedkunst, kulturvern, mangfold og lokalt kulturliv, fortsetter Huitfeldt.

Kolloen også i rådet Norsk kulturråd har 10 medlemmer med fire upersonlige varamedlemmer.

Kulturrådet ba nylig kulturministeren om 25 millioner kroner for å etablere et elektronisk søkesystem.

I dag ble det også klart at Asta Busingye Lydersen oppnevnes som 1. nestleder og Arnfinn Bjerkestrand som 2. nestleder i rådet. Marianne Olsen og Iren Reppen oppnevnes som medlemmer for samme periode.

Videre oppnevnes Arne Fagerholt og Ingar Sletten Kolloen som medlemmer i rådet for 2012 og 2013.

Geir Harald Samuelsen og Luba Kozovnikova oppnevnes som numeriske varamedlemmer fra 2012 til og med 2015.