SLÅSSKAMP: Under den andre dagen av det tradisjonsrike hesteveddeløpet Royal Ascot, brøt det ut en slåsskamp mellom flere av tilskuerne. Video: Privat Vis mer

Royal Ascot

Denne mannen sørget for full galopp på dronningens hestefest: - Ikke noe du ser til vanlig

- Vanskelig å forhindre slike hendelser, sier arrangør.

(Dagbladet): Det britiske hesteveddeløpet Royal Ascot er kjent for hatter og sjampanje, men torsdag under «Ladies day» var det noe helt annet som stjal oppmerksomheten, skriver The Telegraph.

- Jeg hørte en høy lyd bak meg. Deretter landet det en drink like ved føttene mine. Jeg snudde meg og oppdaget to menn gå løs på hverandre og falle gjennom et lite gjerde, sier et vitne Dagbladet har vært i kontakt med.

Vitnet var på arrangementet med noen kollegaer, og da bråket oppstod tok han opp telefonen for å filme hendelsen.

Se videoen øverst i saken.

- Dette er ikke noe du vanligvis ser på Royal Ascot, så jeg måtte bare filme det, sier han.

I videoen kan du se det veltede gjerdet, og at folk forsøker å bryte opp slagsmålet mellom de to. Den ene av mennene har kastet den konservative kleskoden, og står og roper i bar overkropp.

- La oss fullføre det, roper han mens han hytter med nevene.

Bråket eskalerte

Midt mellom festpyntede folk, løper den tilsynelatende berusede mannen etter den andre, som ifølge vitnet ikke virket interessert i et slagsmål. Under den korte jakten forsøkte en tredje mann å spenne bein på den utagerende mannen, i et forsøk på å stoppe ham. Dette fikk igjen en kvinne til å slå ham i ansiktet.

Deretter eskalerte det fort, da kvinnene som tilsynelatende tilhørte de to selskapene begynte å slåss mot hverandre.

- De lugget, kastet drikker på hverandre, og slo etter hverandre, forklarer vitnet.

Sikkerhetsvakter fikk etterhvert roet ned situasjonen. Selv om flere endte opp på bakken, skal ingen ha blitt alvorlig skadd i kaoset. Med en gang det roet seg, skal alle ha gått hvert til sitt.

- Dette skjer vanligvis ikke på Royal Ascot, men alle steder hvor alkohol blir servert, og det er mye folk, kan slike situasjoner oppstå. Folk rundt meg synes egentlig det hele var ganske komisk. Situasjonen ville nok vært annerledes dersom noen ble skadd, sier vitnet til Dagbladet.

KONGELIG: Her er dronning Elizabeth og Prince Andrew på plass under torsdagens løp. Foto: Tim Rooke/REX/Shutterstock
KONGELIG: Her er dronning Elizabeth og Prince Andrew på plass under torsdagens løp. Foto: Tim Rooke/REX/Shutterstock Vis mer

Startet da en satt i feil stol

Vitnet publiserte to videoer på Twitter, hvor han ironisk skrev «God save the Queen». Videoene har blitt delt verden over, og har fått massiv oppmerksomhet i britisk presse.

Ifølge den britiske tabloidavisa The Sun skal det hele skal ha startet da mannen med bar overkropp satt seg på feil sete.

- Det var noen menn som startet det, da jeg satt i noen andres stol, skal firebarnsfaren ha sagt ifølge avisa.

Han skal også ha kastet skjorta da den ble ødelagt etter at han falt inn i det lille gjerdet.

To av de andre involverte mennene skal være ansatte i et internasjonalt oljeselskap. En talsperson for selskapet skal ifølge Daily Mail ha forklart at flere av de involverte ble sendt bort fra stedet etter bråket.

Ascot: - Vanskelig å forhindre

En talsperson fra Royal Ascot sier til The Telegraph at det er skuffende når en liten gruppe oppfører seg upassende.

- Når vi har 70 000 tilskuere er det dessverre at slik at det er vanskelig å forhindre slike hendelser, men våre ansatte og politiet handler så raskt som mulig dersom de får høre om bråk, sier talspersonen til avisa.

Det lokale politiet har uttalt at de ikke ble tilkalt, og at det ikke har blitt gjort noen arrestasjoner i forbindelse med bråket.

Det har vært tilsvarende hendelser på den kjente hestefesten ved tidligere anledninger. Senest i 2011 brøt det ut et masseslagsmål under «Ladies day», hvor sjampanjeflasker ble brukt som våpen. Dene gangen måtte medlemmer av militæret tre inn for å stoppe bråket.

- EN SKAM: Cheltenham-festivalen er et galoppstevne som regnes blant Storbritannias største. Disse bildene fra fjorårets festival vekker oppsikt. Video: NTB Scanpix Vis mer