Denne mannen vil lukke det åpne nettet

Rupert Murdoch har en plan.

BYGGER BOMSTASJONER: Ingen kan fortenke Rupert Murdoch i å ville ta betalt for innholdet sitt. Men når han begynner å tukle med nettets grunnleggende spilleregler for åpenhet, er han inne på en farlig vei, mener DB.nos kommentator. Foto: SCANPIX
BYGGER BOMSTASJONER: Ingen kan fortenke Rupert Murdoch i å ville ta betalt for innholdet sitt. Men når han begynner å tukle med nettets grunnleggende spilleregler for åpenhet, er han inne på en farlig vei, mener DB.nos kommentator. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Rupert Murdoch vil redde sine kjære aviser, koste hva det koste vil. Da er det ikke så farlig verken med etablerte sannheter i medieindustrien eller med helt grunnleggende spilleregler for hvordan nettet bør fungere.

MURDOCH ER ELEFANTEN i medieindustriens glassbutikk. Etter å ha kunngjort at han vil stenge alle nettavisene sine for ikke-betalende, og truet med å fjerne avisene sine fra Googles søkeindeks, viser 79-åringen nå at han ikke farer med løsprat.

Denne uka var Financial Times først med nyheten om at Murdoch og Microsoft skal være i samtaler om en avtale der Microsoft betaler Murdoch for å fjerne nettavisene sine fra Googles søkeindeks, og i stedet gjøre dem optimalt tilgjengelige på Microsofts egen søkmotor, Bing.

Dette er en allianse mellom to aktører som begge er delvis frakjørt av nettøkonomien. Om samarbeidet realiseres, vil det være et stykke medieøkonomisk risikosport av episk format. Risikoen er, for å si det forsiktig, størst for News Corporation og noen av verdens sterkeste avismerkevarer.

At vedtatte sannheter utfordres, er sunt og nødvendig for en medieindustri i krise. Men det er også andre interesser i spill.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer