Denne Munch-skissen får arkitekter til å reagere

- Det vekker nok en viss forbauselse innad i miljøet.

VEKKER HARME: Denne skissen er ment som et innspill i Munch-debatten, for å vise hvilke muligheter som ligger på den eksisterende Munch-tomta. Foto: Stein Halvorsen/Didrik Hvoslef-Eide/Fredrik Torp
VEKKER HARME: Denne skissen er ment som et innspill i Munch-debatten, for å vise hvilke muligheter som ligger på den eksisterende Munch-tomta. Foto: Stein Halvorsen/Didrik Hvoslef-Eide/Fredrik Torp Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er synd at arkitektene ikke avventer det endelige utfallet av hva som skjer med vinneren av Munch-konkurransen, sier tidligere president i Norske arkitekters landsforbund, Kjersti Nerseth, til Dagbladet.

Nerseth sikter til initiativet til Fredrik Torp, Didrik Hvoslef-Eide og Stein Halvorsen, som har utarbeidet en skisse for et nytt Munch-museum på Tøyen.

Skissen har kommet på bordet etter bystyrets nei til Lambda og Metier/OPAKs rapport av alternativene på Tøyen og Nasjonalgalleriet. Sistnevnte konkluderte at alternativene ikke var billigere enn Lambda.

- Forbauset - Strider dette imot god arkitektetikette?

- Det vekker nok en viss forbauselse innad i miljøet at de velger en slik metode. Jeg tror de fleste arkitekter tenker at konkurranse er en god, demokratisk og åpen metode å velge et prosjekt på.

Etter å ha jobbet i tre uker, langt kortere enn tiden benyttet av Metier/OPAK, har de tre arkitektene konkludert med at et nytt Munch-museum på Tøyen kan bli 700 millioner billigere enn det Metier/OPAK kom fram til.

- Veldig kritisk Tøyen-forkjemperne Ap og SV omfavner den nye idéskissen, og arrangerte i går pressekonferanse med arkitektene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer