- Denne musikken vil endre livet ditt

The Shins skulle heller ønske at Natalie Portman elsket dem i «Star Wars».

(Dagbladet): - Vi har gjort en del festivaler. De er ofte ganske like hverandre, på et gjørmete jorde med skitne musikkelskere. Det er skjeldent så billedskjønt somd det er her. For oss er dette en velkommen avveksling, sa The Shins-vokalist James Mercer til Dagbladet før gårsdagens konsert på Hovefestivalen.

I filmen «Garden State» fra 2004 proklamerte rollefiguren til Natalie Portman at å høre på The Shins vil forandre livet ditt. Det gjorde at bandet fikk et aldri så lite gjennombrudd.

Mercer forteller at han er takknemlig for utsagnet, som gjorde at de fikk råd til en egen turnebuss. Men keyboardist Richard Swift skulle imidlertid ønske at Portman hadde lagt sin elsk på bandet i en annen, mer populær film.

- Jeg tror bandet hadde vært enda større om hun hadde sagt at hun likte oss i «Star Wars», sier han, og legger til med noe som kanskje skal ligne stemmen til Darth Vader:

- Denne musikken vil endre livet ditt.

• Se hele intervjuet i videovinduet øverst!

Anmelder Anders Grønneberg var strålende fornøyd med bandets Hove-konsert, og trillet en femmer på femmeren.

- The Shins leverer uten fakter og poseringer. Her er gode melodier ikledd rufsete, skranglete, psykedeliske, mollstemte og melankolske klanger, skrev han i anmeldelsen sin.

Alle artiklene og videoene fra årets festival, finner du på db.no/hove